Els integrants de la Família Reial britànica solen mantenir una alimentació saludable, basada en aliments d'origen orgànic i de baix contingut calòric. Tanmateix, el príncep Guillem, hereu a la Corona, sempre ha sentit una gran fascinació per unes postres en específic, una recepta casolana que ho fa viatjar en el temps, ja que era una de les postres que Lady Di solia col·locar al menú real perquè en gaudissin després dels dinars. No obstant això, a causa del seu alt contingut en sucre, el príncep de Gal·les va haver de deixar de menjar-ho per poder mantenir-se en forma als seus 40 anys.
Es tracta del flam de plàtan, unes postres gens ostentós i molt fàcil de preparar. D'acord amb Darren McGrady, exxef personal de la princesa Diana, aquesta eren les postres que ella solia demanar per als seus fills. Aquestes postres es componen de crema pastissera de plàtan sobre una massa de pasta de full, coberta amb rodanxes de plàtan picades finament i untada amb una gelea d'albercoc. El xef, que va treballar al Palau de Buckingham durant 11 anys i al Palau de Kensington durant quatre anys més, va explicar el següent: "No pots enviar una panna cotta de pètals de rosa amb pa dolç de lavanda a un príncep Guillem de 5 anys veritat?" pel qual unes postres casolanes i reconfortants serien una millor opció per a ell.
El xef va explicar que la princesa Diana solia consentir als seus fills amb aquestes postres. "Sempre que els nens eren a casa, la princesa Diana escrivia flam de plàtan al llibre del menú. I després escrivia H o W en la part superior per avisar-me qui vindria. Els nois tornaven de l'escola un divendres al Palau de Kensington i entraven a la cuina, 'Què hi ha per sopar, Darren?' Veurien el flam de plàtan al costat i dirien: 'Sí!'", va explicar Darren.
En aquells anys, Guillem i Harry podien menjar tot el que volguessin, ja que no havien de preocupar-se de mantenir-se en forma. De fet, podien menjar dos o tres llesques de flam de plàtan si així ho volien, tot perquè estiguessin feliços. La reina Isabel II no tenia cap problema amb què els seus nets consumissin aquesta bomba de sucre, ja que a ella també se'l solien preparar quan era nena. Anys més tard, i seguint les recomanacions de nutricionistes experts, Guillem va deixar de menjar aquestes postres, encara que és possible que l'hagin servit en el banquet real del seu casament amb Kate Middleton.
Ingredients de les postres favorites del príncep Guillem
Encara que el consum de sucre i de carbohidrats en excés no està recomanat, el cert és que es pot fer alguna excepció en ocasions especials. Pel que necessitaràs: ¾ tassa més 1 cullerada de sucre, 3 ½ barres de mantega, en trossos petits; 1 ou, 1 culleradeta de vainilla, 3 ¼ tasses de farina per a la massa, i 1½ tassa de crema pastissera de plàtan i ½ tassa de melmelada d'albercoc per al farcit.