L'actriu Uma Thurman va trencar el silenci en revelar els secrets darrere de la seva enemistat amb qui va ser, en algun moment, el seu mentor en el cinema: Quentin Tarantino. De fet, el que semblava ser un presumpte romanç entre ella i l'oscaritzat director, ara s'ha convertit en una història de terribles abusos, deslleialtat i traïció. Després d'haver guardat silenci durant anys, l'ex d'Ethan Hawke ha decidit treure a la llum alguns dels episodis més difícils de la seva vida com a actriu, incloent la veritable raó del distanciament entre ella i Tarantino.

En un valent testimoni revelat a les seves xarxes socials i en algunes entrevistes exclusives amb la premsa, Uma Thurman va confessar que va ser víctima dels abusos sexuals del productor Harvey Weinstein. Segons la intèrpret de 'Mia Wallace', Weinstein la va atacar sexualment en dues ocasions, primer en un hotel de París i després a Londres, on la va empènyer violentament per després abalançar-se sobre ella en contra de la seva voluntat. Quan Thurman es va enfrontar al poderós productor de Hollywood i va rebutjar les seves insinuacions i acostaments, Weinstein la va amenaçar de destruir la seva prometedora carrera al cinema, tal com ho va fer amb altres actrius com Rose McGowan, Ashley Judd i Angelina Jolie.

Uma Thurman i Harvey Weinstein
Uma Thurman i Harvey Weinstein

La indiferència de Quentin Tarantino: el director va ignorar les denúncies d'Uma Thurman

Tanmateix, la decepció no va acabar amb Weinstein empresonat. Quan l'actriu de 'Kill Bill' va compartir aquesta terrible experiència d'assetjament sexual amb Quentin Tarantino, el cineasta no li va donar cap tipus d'importància al seu testimoni. I és que, malgrat que coneixia perfectament el modus operandi de Weinstein, que era el seu soci, ell va preferir guardar silenci i fer cas omís davant del patiment de les víctimes. Això va causar una gran decepció a Thurman, que es va sentir traïda per qui considerava el seu únic aliat a la indústria.

Però les revelacions d'Uma Thurman no acaben aquí, l'actriu també va exposar la conducta qüestionable de Tarantino cap a ella. Després d'haver col·laborat a diverses pel·lícules i haver-la convertit en la seva musa del cinema, el cineasta va admetre públicament que sentia una intensa atracció física per l'actriu, alimentant així els rumors d'un romanç secret entre ells. Tanmateix, Thurman va desmentir aquests rumors rotundament, una cosa que va enfurismar el director i que va causar que ell abusés del seu poder en el set de rodatge.

Quentin Tarantino i Uma Thurman
Quentin Tarantino i Uma Thurman

Uma Thurman exposa els excessos i negligències de Quentin Tarantino

Després de diversos moments incòmodes entre ells, l'incident més impactant va passar durant la filmació de 'Kill Bill Vol.II' (2004), quan Tarantino va obligar Uma Thurman a conduir un cotxe descapotable a alta velocitat per un camí perillós, amb corbes i en molt mal estat. Malgrat la preocupació de l'actriu i d'haver sol·licitat un doble de risc per filmar aquesta escena, Tarantino s'hi va negar. El resultat d'aquest acte de negligència per part del consagrat director va ser un accident que va deixar a Thurman a l'hospital amb lesions al coll i a totes dues cames. L'actriu va demanar una còpia del vídeo de l'accident, però Tarantino es va negar a lliurar-l'hi per evitar un judici contra la productora del film, la qual cosa va desencadenar la ruptura definitiva entre ells.