Jorge Javier Vázquez podria tenir les hores comptades a Telecinco. Era el protegit de Paolo Vasile, però ara l'italià ja no està i s'ha posat nerviós. Fa més de dues dècades que ell està vinculat a la televisió, i sap perfectament com funciona aquest món. 'Sálvame' no passa per un bon moment, després de 13 anys ha patit un important desgast. El programa se situa al voltant del milió d'espectadors, unes dades molt llunyanes als que marcava en els seus inicis. El pitjor de tot és que la que ells anomenaven la cadena trista els ha superat per golejada. És la humiliació més gran de la història, i aquesta s'ha prolongat en el temps, fins a un any de victòria.

El nou directiu sap que l'actual model de Telecinco no funciona, s'ha quedat obsolet, com ja la va succeir al seu dia a Antena 3, i necessiten trobar altres sortides. Sembla que els espectadors opten per l'entreteniment més familiar. Sap perfectament que no s'han de deslliurar de 'Sálvame', però no és tasca senzilla. El programa de 'La fàbrica de la tele' ocupa en l'actualitat fins a cinc hores d'emissió en directe de forma diària. Són moltes hores per substituir. Això succeeix per haver optat per lo fàcil en el seu moment. Ara s'han quedat sense res.

Jorge Javier Vázquez
Jorge Javier Vázquez

En breus setmanes Christian Gálvez tornarà a la cadena principal de Mediaset amb un programa produït per la seva productora i amb un tall similar a 'Pasapalabra'. Lògicament, competirà en estricta franja de competència contra el concurs de Roberto Leal. 'Sálvame' tornarà a tenir quatre hores, però per molt poc temps.

Tornen les sèries diàries a Telecinco

Segons ha pogut conèixer en exclusiva El Televisero, la direcció de Mediaset vol recuperar les sèries per a les tardes de Telecinco. De fet, abans de l'arribada de 'Sálvame', la cadena de Paolo Vasile triomfava amb el serial 'Jo soc Bea', que s'emetia a l'hora de la sortida de les escoles. L'adaptació espanyola de 'Betty, la lletja' va conquerir tots els espanyols. De fet, hi ha capítols que van superar els 8 milions d'espectadors, com la transformació de Bea. 775 capítols va durar aquesta sèrie que reunia quatre milions d'espectadors de mitjana tots els dies. Més de 32% de quota de pantalla. La ficció es va començar a ressentir quan els seus protagonistes abandonar el projecte.

Jo soc Bea
Jo soc Bea

Aquest canvi forma part de la revolució que viurà la graella de Telecinco en els propers mesos. I és que ja faria temps que la direcció de Mediaset li dona voltes a aquest gir. De fet, ja existeix una sèrie en la que s'està treballant. Lògicament, seria espanyola i portaria per títol provisional '7 de març'. Potser la data en la que es pretendria estrenar la ficció, ja que actualment es troba en fase de càsting i es pretén començar els enregistraments en finalitzar les dates nadalenques.

És probable que 'Sálvame' no desaparegui del tot però sí que vegi retallada considerablement la seva durada. Passaria a emetre's només un parell d'hores i es prescindiria de la majoria de col·laboradors. És probable que torni a ser un 'Aquí hay tomate'.