Durant la dècada dels 80, els brillants cridaners a les dents es van fer molt famosos dins de la comunitat d'afrodescendents als Estats Units. Tanmateix, ha estat Rosalía qui els ha posat de moda fora de l'escena del hip-hop en convertir-los en un dels seus segells personals des de fa poc més de tres anys. Ara, diverses celebritats han volgut unir-se a la tendència de Rosalía en apostar per uns cridaners Grillz a les dents, un accessori decoratiu estimat per molts i odiat per d'altres.

Tot va començar amb el llançament del seu senzill 'A Palet', en el qual va sorprendre els seus fans en presentar-se al món amb una estètica molt diferent de la dels seus primers llançaments el 2017 i 2018. Per a l'estilisme del videoclip d'aquest tema, la catalana va decidir adornar les seves dents amb uns cridaners Grillz, els mateixos que robarien totes les mirades durant la gala dels 40 Music Awards i en els Premis Grammy Llatins 2019.

@rosalia

 

♬ so original - La Rosalia

A causa del boom de l'ús dels Grillz per part de Rosalía, altres celebritats com Madonna, Rihanna, Katy Perry, Bad Bunny, Justin Bieber, J Balvin i fins i tot Karol G s'han unit a aquesta tendència, viralitzant-se-la a nivell mundial. A més, també s'han viralitzat una gran quantitat de vídeos en TikTok de fans de Rosalía que han decidit col·locar-se aquests brillants dentals.

Malgrat que els seus inicis es remunten a la dècada dels 80, el cert és que es va fer especialment popular entre els artistes de hip-hop als Estats Units, el 2005, amb l'auge del moviment 'Dirty South' dins de la comunitat de rapers del sud del país. Alguns dels pioners en l'ús d'aquest accessori dental van ser els rapers OutKast, Ludacris, Lil Jon i Goodie Mob. Anys més tard, rapers com Nelly, Kanye West, Cam'ron i Lil Wayne van popularitzar el seu ús dins de la comunitat afroamericana.

La moda de Rosalía requereix cures odontològiques especials

Malgrat que pugui semblar un accessori inofensiu, el cert és que en estar adherit a les dents requereixen una cura especial per evitar el desgast de l'esmalt dental i altres afeccions relacionades amb la salut bucal. La Dra. Daniela Carranza, odontòloga de la clínica dental 'Institut Professor Sada', assenyala que "és fonamental comprendre que aquesta tendència beauty ha de ser realitzada per professionals qualificats tant en salut bucal com en estètica dental". Així mateix, Carranza explica que la col·locació dels Grillz a les dents "pot limitar la capacitat de realitzar una mossegada completa causant lesions als músculs facials", per la qual cosa és de vital importància "deixar una distància entre la joia i la geniva, ja que aquesta pot veure's erosionada i irritada, donant lloc a una malaltia gingival i pèrdua òssia".

Si encara així has pres la decisió d'afegir-te a la tendència dental de 'La Rosalía', és recomanable que s'incrementi la freqüència amb relació a la raspallada de les dents i l'ús de fil dental. A més, s'ha d'utilitzar un netejador específic per a aquest tipus de joies que ajudarà a mantenir aquests accessoris en perfecte estat.