Potser en un altre univers Robert Downey Jr. hauria estat cantant i no actor, per què estem tan convençuts d'això? Doncs perquè tenim les pistes davant dels nostres nassos, ja que, qui no el conegui, pensarà que el famós actor de Tony Stark només serveix per a això, actuar, però res més allunyat de la realitat.

Robert ens ha demostrat que és un artista amb totes les lletres de la paraula, ja que no només se li dona bé actuar, sinó que també cantar. Hem vist gairebé res d'aquest talent de l'actor a les seves últimes pel·lícules, ja que només ha cantat en aquelles produccions alienes a l'època dels 2000's. Al seu paper més important i emblemàtic de la història en l'Univers Cinematogràfic de Marvel mai no va tenir l'oportunitat de cantar, però és que tampoc no hi havia cabuda per a això. Al seu paper més recent, fent de Lewis Strauss a Oppenheimer, tampoc no hi havia oportunitat per convertir una pel·lícula de Nolan en un musical.

Tanmateix, Robert Downey Jr. sempre ha tingut aquesta flama que pocs cantants tenen, i això ho podem comprovar en YouTube sense cap tipus de problema, ja que hi ha un vídeo que data d'un concert de 2011 en el qual l'actor li va robar el xou a Sting.

Ningú no s'esperava tal qualitat quan Robert va començar a cantar

La impressió de tots en veure aquest vídeo va ser la mateixa impressió que els que van tenir l'oportunitat de veure'l en viu. El 2011 Robert Downey Jr. gaudia de gran fama pel seu paper com Iron Man, per la qual cosa més d'un no va poder ocultar la seva sorpresa en veure que l'actor cantava tan bé i que ho va fer al so d'una de les cançons més famoses de Sting: "Driven to Tears".

L'actor tenia una relació molt bona amb Sting (el cantant de The Police), relació que va néixer de forma peculiar i que dona la capacitat per fer una altra nota sobre això, però el cas és que Sting va convidar Robert Downey Jr. al seu concert aquell 2011, i per a sorpresa de tots, el cantant li va demanar el seu amic que va pujar a l'escenari, cosa que Robert va fer entre rialles. Tanmateix, a l'hora de cantar, va quedar documentat el bé que se li dona el cant.

Robert Downey Jr. cantant
Robert Downey Jr. cantant

Potser és una faceta que no molts coneguin, però l'actor que va treballar a Oppenheimer en el passat tenia una faceta de músic. De fet, Robert Downey Jr. es va plantejar molt el fet de tenir una carrera musical en el passat. En aquella època no dedicava el cent per cent de la seva vida a l'actuació i molt menys era un actor d'èxit i reconegut, per la qual cosa la idea de fer incursions com a cantant en alguna banda o com a solista no li resultava estranya.

La seva veu és bastant particular i la sap utilitzar per cantar, la qual cosa, sense cap dubte, deixa entreveure un talent que el converteix en un artista com pocs al món del cinema. De fet, com a dada interessant per als que vulguin escoltar més la veu de l'actor, Robert Downey Jr. compta amb un àlbum d'estudi anomenat "The Futurist" que va ser el seu debut com a cantant, però que alhora ha estat la seva única producció musical.