'Jolene', composta i interpretada per Dolly Parton, s'ha convertit en una de les cançons més famoses situada al lloc número 217, de les 500 millors cançons de tots els temps segons la revista 'Rolling Stone'. La Reina del Country ha fet una petició de la qual encara espera resposta. Ella vol que la cantant Beyoncé interpreti 'Jolene' i "faci una cosa gran" tal com ho han fet altres cantants amb els seus temes.

"M'encantaria escoltar 'Jolene' feta gran, com Whitney Houston va fer amb el meu 'I Will Always Love You'. Que Beyonce pugui prendre les meves petites cançons i convertir-les en centrals elèctriques, aquest si seria un dia meravellós en la meva vida, si alguna vegada fa 'Jolene'", va dir l'artista. "No sé si alguna vegada va captar el missatge", va assenyalar Parton en 'Daily Show'. "Però no seria això assassí? Crec que és fantàstica i bonica, i m'encanta la seva música".

Encara que Beyoncé encara no ha comentat sobre aquesta petició, cal recordar que altres artistes ja han gravat la famosa cançó, inclosa la cantant de "Midnight Sky", Miley Cyrus, coneguda pels fans com la afillada de Dolly Parton. La banda de rock The White Stripes va fer una esquinçadora versió del tema cantada pel seu vocalista principal, Jack, a qui poc li va importar que la lletra fos escrita en primera persona per una dona. L'any 2011, la sèrie 'Glee' la va portar a la pantalla al capítol 'I kissed a girl', en el qual la coach de l'equip de futbol la hi dedica a l'entrenadora de les animadores. Però molt abans, als anys 80, la primera versió en espanyol del tema va ser interpretada pel grup dominicà de merengue 'Chicas del Can'. L'agrupació va saber donar-li el seu toc característic de picardia i intensitat, adaptant la traducció original: "Ets bonica com el sol, ets una flama ardent, sé que pots destruir-me fàcil, Youlín", cantava l'agrupació caribenya femenina.

La història de la famosa cançó de Dolly Parton es remunta a començaments de la dècada del 70. Ella viatjava de gira i per no deixar sol el seu espòs amb les tasques de la llar, va contractar una treballadora de banc. El seu marit i l'ajudanta van congeniar més de l'esperat, i mesos després Parton va recollir l'experiència en una cançó d'una sinceritat molt reveladora per a l'època, perquè en lloc de culpar la dona, la plena d'afalacs i li prega que no es quedi amb el seu espòs. Aquesta vivència la va convertir en 'Jolene', transformant-la en un èxit de tots els temps. 50 àlbums que ha publicat, 100 milions de discos venuts, 7 Grammys, una nominació als Oscars formen part d'una de les carreres musicals més reeixides de la història per a una dona reconeguda com la Reina del Country. Als seus 73 anys, Dolly Parton continua activa i orgullosa dels seus 53 anys de matrimoni amb el protagonista de la cançó, el productor Carl Thomas Dean, a qui qualifica com "l'espòs més evasiu del món de l'espectacle"