Natalie Portman actualment es consagra com una de les actrius més reconegudes en la indústria de Hollywood, tanmateix, el que molt pocs saben és que la famosa ha aconseguit èxits després d'èxits i no només a nivell laboral, també educatiu, ja que a més d'un Oscar i una família feliç, també posseeix un títol universitari.

L'actriu s'ha encarregat de fer caure murs per a les dones que venen del darrere sense presumir-ne i a més ha demostrat que es pot ser famosa mundialment sense ser el centre d'alguna declaració polèmica o d'un escàndol. De fet, la celebritat maneja la seva vida privada tan acuradament que va contreure núpcies i no existeixen fotografies públiques d'ella amb el seu vestit de casaments.

Natalie Portman Oscar premis catifa vermella Efe
Natalie Portman / Efe

Natalie Portman una estrella del cinema i la més intel·ligent de la classe

La protagonista de 'Lleó' sempre va donar prioritat als seus estudis, tant, que durant l'estrena de 'L'Amenaça Fantasma' va decidir no assistir ja que coincidien amb els seus exàmens finals de l'institut, tal com recorda el lloc web de Vanity Fair.

"No m'importa si la universitat arruïna la meva carrera, prefereixo ser intel·ligent que una estrella de cinema", va manifestar abans de retirar-se temporalment.

Es pot destacar que Natalie Portman va gravar les dues seqüeles d''Star Wars' mentre gaudia de les seves vacances d'estiu. El sacrifici va donar grans fruits, doncs el 2004 es va graduar en psicologia a Harvard i des d'aleshores ha publicat dos assajos científics: Mètode senzill per demostrar la producció enzimàtica d'hidrogen del sucre i Activació del lòbul frontal durant la permanència de l'objecte: dades d'una espectroscòpia infraroja.

Recordem que moltes estrelles van decidir abandonar els seus estudis per perseguir els seus somnis, tanmateix, Natalie Portman va fer possible que aquests dos aspectes de la seva vida funcionessin molt bé en paral·lel. Aconseguint forjar una carrera artística excepcional i alhora adquirint el seu títol universitari.

Natalie Portman
Natalie Portman

Aquesta tendència d'abandonar tot per la seva professió actoral magnifica la llegenda d'aquells que han triomfat, però també omple Los Angeles de cambrers sense estudis que no van aconseguir triomfar. I quan algunes estrelles es fan Twitter, deixen clar que ni tan sols van acabar l'institut. Natalie Portman és una de les poques amb estudis superiors, i ha utilitzat els seus coneixements en psicologia per explorar personatges: quan el guió de 'Els fantasmes de Goya' sobre això va assenyalar "surt de la presó i està boja"; l'actriu va investigar durant mesos per entendre com funciona el trauma de l'aïllament.

Natalie Portman va interpretar un paper a què moltes actrius li fugen

Les strippers són territori delicat per a les actrius, perquè a ulls de Hollywood aquesta professió no és justificable. Recordem que 'Striptease' va enfonsar la carrera de Demi Moore quan estava al cim i 'Showgirls' va cavar un clot de profunditat inèdita per enterrar Elizabeth Berkley.

Tanmateix, Natalie Portman es va exposar a aquest rol en 'Closer', convertint-se en la stripper més polida de la història del cinema, i explotant una sexualitat que, ara sí, era completament baix el seu control, tal com assenyala Vanity Fair al seu web.