Màxima d'Holanda s'ha convertit en una de les royals més influents del moment pel seu compromís amb les causes socials als Països Baixos i pels seus memorables estilismes. De fet, l'esposa del rei Guillem ha estat comparada en diverses ocasions amb la Reina Letícia i amb Kate Middleton pel seu bon gust a l'hora de vestir. Tanmateix, hi ha un detall en el qual no s'assembla en l'absolut a Letizia: la seva passió per unes postres holandeses a les quals no ha renunciat, malgrat que no està inclòs en la seva dieta per mantenir-se en forma.

No és cap secret que la Reina Letizia és una apassionada de l'alimentació saludable i la vida fitnes. El consum de carbohidrats i sucres no està previst en el seu règim d'alimentació, per la qual cosa la seva figura és una de les més definides al món de la reialesa. Tanmateix, malgrat que Màxima d'Holanda sempre ha intentat mantenir uns bons hàbits alimentaris, el cert és que no pot evitar sucumbir davant de les seves postres preferides, per la qual cosa de tant en tant es dona un caprici sense tenir en compte la quantitat de calories que estaria ingerint.

Es tracta d'un entrepà de pa amb mantega i espurnes o fideus de xocolata, sí les espurnes que s'utilitzen per decorar pastissos, conegut als Països Baixos com a 'hagelslag'. Aquest entrepà són unes postres típiques a les llars d'Holanda i la seva preparació és del més senzilla. Només s'ha d'untar mantega sobre una llesca de pa i després es deixen caure espurnes de xocolata per tota la superfície del pa. D'acord amb algunes fonts properes a la reina, a Màxima d'Holanda li encanta gaudir d'aquest platet dolç en l'esmorzar, encara que també és considerada com un dels berenars preferits dels més petits de la casa, per la qual cosa ha de ser una de les postres preferides de les seves tres filles.

Origen de l'hagelslag', les postres preferides de Màxima d'Holanda

Segons els registres històrics, aquestes postres es van crear a Amsterdam pel fabricant de dolços BE Dieperink el 1919. Al principi, la primera varietat d'hagelslag' es va realitzar amb uns grànuls cruixents amb gust d'anís. A causa d'això, se li va anomenar 'hagelslag', que significa "calamarsada" en holandès. El 1928, l'empresa De Ruijter va crear la seva pròpia versió a l'afegir, a més de les noies amb gust d'anís, algunes espurnes d'altres sabors com a llimona, gerd i taronja. Temps després, Venz va començar a produir un tipus de xocolata anomenada 'hagelslag', sent l'única empresa que pot utilitzar aquest terme per anomenar les espurnes de xocolata de manera oficial.

Fa un temps, la reina d'origen argentí va mostrar com preparava uns alfajores, unes postres típiques d'aquest país sud-americà, així que és molt probable que molt aviat sorprengui tots amb la preparació de la seva pròpia versió d'hagelslag' en publicar la seva recepta a través de les seves xarxes oficials.