Mentre Amàlia, la princesa dels Països Baixos, està refugiada al palau Huis ten Bosh a causa de la persecució i les amenaces de la màfia, els seus pares, els reis d'Holanda Guillem i Màxima, no paren de viatjar. En poc menys de setmana i mitja han visitat Suècia, Washington i Tanzània en tres visites d'Estat imprescindibles per a la corona neerlandesa. Dels dos monarques, la que ha donat la nota és la reina Màxima. El seu look descurat i natural total ha causat molta expectació entre la premsa nacional i internacional. Impacta.

Com poden observar a les imatges, Sa Majestat La Reina Máxima va sense maquillatge, amb el cabell recollit a una cua i el que semblaven ser un tipus de mitjons. Nosaltres a EN Blau ja us ho expliquem aquí, però ara una periodista del principal país de Benelux ha explicat el per què d'aquest look tan impactant que ha fet tant furor. Es tracta d'Imane Rachidi, que ho ha explicat en exclusiva a Vanitatis. El primer del que ha parlat ha estat sobre els mitjons alts que es van veure en la reina, una cosa molt poc usual, per no dir gairebé inèdita, en una royal de les seves característiques.

"Són mitges de compressió i no mitjons", explica. I és que Màxima sol utilitzar aquesta peça en els viatges d'avió llargs. Les més de 10 hores de vol entre els EUA i Tanzània van fer que Màxima decidís utilitzar-les perquè no se li inflessin els turmells, una cosa habitual en ella. Podria haver decidit posar els peus a remull al jacuzzi del jet privat, però va passar de llarg. Volia naturalitat: tanta que fins i tot en sortir de l'avió amb la premsa fotografiant-la, no se les va treure. Així passejava la reina per Tanzània: molt 'campechana', com Joan Carles I.

Mocassins amb mitjons Màxima Holanda GTRES
Mocassins amb mitjons Màxima Holanda GTRES

El seu nul maquillatge: el motiu

Acostumats aquí a veure a Letícia, a Carolina de Mònaco, a Íngrid de Noruega o a la pròpia Meghan Markle amb un maquillatge exquisit, Màxima és tot el contrari. Explica la periodista Rachidi que el motiu pel qual la reina neerlandesa va anar a Tanzània sense gota de pintallavis i sense àpex de rímel és el propi país en qüestió. Allà a Tanzània, els reis no acudien com a simples aristòcrates al més pur estil Tamara Falcó, sinó tot el contrari. Volien mostrar un rostre molt humil conforme a la societat que visitaven. I és que ells, a més de reis, són ambaixadors de l'ONU i és per això que es van emmotllar a la idiosincràsia del país africà. Humils, sense parafernàlies, fins i tot molt de poble.

Els detalls de la seva visita

Màxima no ha perdut el temps a Tanzània. Moltes vegades, alguns monarques solen anar a visitar països per fer-se la foto, tanmateix, aquest no és el cas de la capitost holandesa. Allà, Màxima s'ha reunit amb representants d'organitzacions internacionals de desenvolupament, governamentals, institucions financeres, fintech i fins i tot amb organitzacions sense ànim de lucre. Com veuen, la seva agenda ha estat molt atapeïda: tant que el mateix dimarts ha hagut de visitar la regió del Kilimanjaro, on es troba el pic més alt del continent africà. A la zona, més reunions: amb agricultors locals, amb estacions meteorològiques, amb associacions d'atenció a les dones embarassades... Per tancar, l'última visita va ser a la segona de les capitals de Tanzània, Dar es Salaam, on va parlar amb comerciants sobre banca mòbil en un mercat a l'aire lliure. Encara que dimecres va realitzar encara més reunions, que no les comentarem totes per no avorrir les ovelles, el que queda clara és una cosa: tant de bo més reines com ella. Bona persona, amb estil, amb caràcter i, sobretot, humil. Màximament brillant. Màximament natural.