A més de ser una de les dives del pop més importants dels últims anys, Lady Gaga també s'ha convertit en una de reconeguda actriu després d'haver protagonitzat dos films molt ben rebuts per la crítica: 'Ha nacido una estrella' (2018) i 'La casa Gucci' (2021). Tanmateix, tot sembla indicar que això no és suficient per poder igualar, o almenys apropar-se, al salari de Joaquin Phoenix, el seu coprotagonista en el seu pròxim projecte cinematogràfic, 'Joker 2'. A causa d'això, els seus fans han mostrat el seu descontentament en indicar que aquest seria un nou cas de disparitat salarial entre gèneres.

D'acord amb una publicació a la revista 'Variety', Lady Gaga hauria firmat un contracte de 10 milions de dòlars amb Warner Bros per convertir-se en la pròxima 'Harley Quinn' a la pel·lícula de DC Comics. I encara que aquesta xifra és bastant generosa, el cert és que és la meitat del salari que estaria cobrant el seu protagonista masculí, Joaquin Phoenix, i el director del film, Todd Phillips. Això ha causat un gran enrenou a les xarxes socials, ja que la publicació d'aquests salaris podria haver deixat en evidència el gran problema de bretxa salarial existent a Hollywood.

joaquin phoenix joker norma rodatge
Joaquin Phoenix

Els internautes han defensat que, tant Joaquin Phoenix com Lady Gaga, són celebritats mundialment conegudes i amb una gran trajectòria al món de l'entreteniment, pel qual no hi ha cap tipus de justificació per pagar-li a la intèrpret de 'Poker Face' la meitat del salari de Phoenix. De fet, els internautes no han criticat l'augment significatiu del salari de l'actor que va passar de 4,5 milions de dòlars a 20 milions de dòlars després d'haver guanyat el Premi Oscar pel primer lliurament de 'Joker', però sí que han destacat que no els sembla just que Lady Gaga guanyi menys diners que ell pel simple fet de ser dona. A més, aquest nou lliurament serà en format musical, per la qual cosa Gaga tindrà un gran protagonisme en utilitzar la seva pròpia veu per interpretar tots els temes de la pel·lícula.

Artistes com Jennifer Lawrence i Jessica Chastain han criticat la disparitat de salaris en la indústria

A través d'un assaig, l'actriu guanyadora del Oscar, Jennifer Lawrence, va trencar el silenci en denunciar la gran bretxa salarial que existeix entre homes i dones a Hollywood. "Quan va passar el hack a Sony i vaig descobrir quants diners guanyava, menys que la gent afortunada en haver nascut com a home, no em vaig enfadar amb Sony. Em vaig enfadar amb mi mateixa. Vaig sentir que havia fracassat com a negociadora perquè em vaig donar per vençuda aviat", va escriure Lawrence.

Davant d'aquesta afirmació, Jessica Chastain també li va demostrar el seu suport en indicar el següent: "No hi ha raó per la qual una actriu hagi de fer una pel·lícula amb altres actors i rebre un pagament menor que als seus coprotagonistes masculins. És completament injust. No està bé. Ha estat succeint durant anys i anys. Crec que és valent parlar-ne. Crec que tothom hauria de parlar d'això. Potser ara no està de més parlar-ne".