La pressió social i els problemes personals poden desencadenar una infinitat de problemes de salut mental, sobretot quan ets una persona famosa i la teva vida és d'interès públic. Un cas no gaire aïllat d'això és el de Lady Di, que va confessar davant de milions de persones la seva relació tòxica amb el menjar. La princesa va revelar al món els seus problemes a la televisió i en horari de màxima audiència, igual com el seu biògraf Andrew Morton. Segons les transcripcions de les entrevistes que Morton li va fer per preparar el famós llibre Diana 'Her True Story', tot va començar arran de la seva tensa relació amb el príncep Carles. Diana tenia només 19 anys quan, el febrer de 1981, poc abans d'anunciar el seu compromís, l'hereu del tron britànic li va passar una mà per la cintura i li va dir: "Estàs una mica grassoneta, no?".

Per descomptat que, tal com explica la revista Vanity Fair a la seva pàgina web, les paraules del seu futur espòs li van produir una tensió que després va augmentar en assabentar-se de l'affaire que mantenia amb Camilla Parker. "Estava desesperada, desesperada", es lamentava Diana en els enregistraments, publicats per Morton el 2017 amb motiu del vintè aniversari de la seva mort. "Recordo la primera vegada que em vaig provocar el mal. Estava emocionada, perquè vaig pensar que així alleujava la tensió". En aquest sentit, durant els mesos previs al casament, la princesa es va sentir "encongir fins al no-res". La cerimònia va ser celebrada a la catedral de San Pau el juliol de 1981. "La primera vegada que em van mesurar per al vestit de núvia, tenia 73 centímetres de cintura. El dia que em vaig casar, mesurava 60 centímetres", va dir la mare de William i Harry.

La princesa de Gal·les va tenir una dura batalla contra la bulímia que va durar un llarg temps, però finalment va aconseguir vèncer-la. Així ho va assegurar fa uns anys enrere Darren McGrady, xef de la princesa durant els seus últims quatre anys de vida. Diana, això sí, cuidava la seva alimentació. "És un error pensar que no li agradava menjar. Diana havia confrontat i superat la bulímia. Una vegada em va dir: 'Darren, encarrega't dels greixos i jo m'encarregaré dels carbohidrats al gimnàs', recordava el xef en una de les seves primeres trobades amb ella. La bulímia que va patir Diana de Gal·les la va acompanyar durant dècades, era la seva "malaltia secreta" i segons alguns experts en els Windsor el motiu al qual va atribuir la reina Isabel II el fracàs del seu matrimoni.