Per al proper 6 de març de 2023 s'espera la coronació del rei Carles III, i d'acord amb el Palau de Buckingham, Camilla també serà coronada com a reina consort; el problema rau en la seva corona que té una cosa que l'Índia ara reclama. 'People' va treure la possibilitat que Camilla, de 75 anys, utilitzés la mateixa corona que va portar l'àvia de Carles, la reina Isabel, també coneguda com la reina mare, per a la coronació del seu espòs el rei Jordi IV, l'any 1937, ressenya Emol en el seu lloc web.

El cas és que aquesta corona conté la joia més popular i discutida de la família. Es tracta del Koh-i-Noor, un dels diamants més grans del món, i ara aquesta relíquia torna a convertir-se en una bomba de temps per al Regne Unit i, en concret, per a la família reial britànica i les seves relacions diplomàtiques amb l'Índia.

Resulta que aquest dimecres el primer ministre indi Narendra Modi va declarar a 'The Telegraph' que "la coronació de Camilla i l'ús del diamant de la corona Koh-i-Noor porta records dolorosos del passat colonial. Entre cinc i sis generacions van patir sota el mandat de múltiples règims estrangers durant cinc segles. Ocasions recents, com la mort de la reina Isabel II, la coronació de la nova reina Camilla i l'ús del Koh-i-noor transporten alguns indis als dies de l'Imperi Britànic a l'Índia".

El recent anunci de la coronació va ser el que va avivar novament l'espurna d'aquest conflicte internacional entre el gegant asiàtic, les joies de la Corona i el seu origen colonial. Segons 'El Pais', malgrat que el palau de Buckingham ha assegurat a través d'un comunicat que l'esdeveniment combinarà "tradició i modernitat", l'anunci ha estat prou motiu perquè des de l'Índia s'hagi suggerit que l'ús de la joia Koh-i-Noor en la cerimònia podria "transportar" a alguns indis a "els dies de l'Imperi Britànic", d'acord amb declaracions de membres de l'equip de govern de l'Índia al diari britànic The Daily Mail.

Aquesta joia també pot estar subjecta a reclams de propietat per part d'uns altres dos països: Pakistan i Afganistan.

Per què és tan important aquest diamant?

El Koh-i-Noor està considerat com un dels diamants tallats més grans i valuosos del món, com esmenta 'Vanity Fair'. Es tracta d'una adquisició de la Companyia de les Índies Orientals el 1849, quan es va fer lliurament de la peça a la Reina Victòria passant a formar part de les joies de la corona britànica. Va ser lliurat, expliquen, pel maharajà Duleep Singh de Punjab i, després de passar per un període d'exhibició el 1851, la llavors monarca el va utilitzar com a fermall.

Aquest diamant té el seu origen a la mina Kollur, en l'estat d'Andhra Pradesh, d'on diuen que va ser extret al segle XVIII. Des d'aleshores ha estat propietat de reis, governadors, un emperador, un rajà, entre d'altres. A més, circula una llegenda que assegura que qui el porta, tret que sigui dona, haurà de carregar amb una maledicció, compta 'Yahoo! News'.