En els últims mesos, Kanye West ha protagonitzat una gran quantitat d'escàndols amb què ha perdut la seva presència en xarxes socials, contractes milionaris i el respecte i l'admiració de molts dels seus fans. A causa d'això, la campanya política d''i Grega' ha estat un rotund fracàs, pel que ha quedat a descobert que ningú no vol que l'ex de Kim Kardashian es converteixi en el 47° president dels Estats Units.

D'acord amb un informe publicat en 'The Daily Beast', el comitè d'acció política del raper, 'Kanye 2020', va invertir en l'últim trimestre de l'any passat uns 142.000 dòlars en despeses administratives. Tanmateix, en aquest mateix lapse de temps, no va rebre ni un sol dòlar per donació, la modalitat en la qual se solen finançar les grans campanyes presidencials als Estats Units.

De fet, cal considerar que l'intèrpret de temes com 'Gold Digger', 'Donda' i 'Flashing Lights' encara no ha anunciat oficialment i de manera pública la seva candidatura a la presidència del seu país, ja que hauria de presentar diversos documents davant de la Federal Election Commission (FEC, per les seves sigles en anglès). No obstant això, el mes de novembre passat es va filtrar un vídeo en el qual el raper mostrava amb orgull el logotip de la seva nova campanya, 'i Grega 24', en una nova línia de la seva marca de roba. A més, el CEO de Yeezy li va donar la benvinguda al seu nou director de campanya, un periodista britànic d'ultradreta anomenat Milo Yiannopoulos. Aquest nou aliat d''i Grega' considera que uns dels grans problemes del món en aquests moments són els següents: l'islam, la justícia, social, el moviment feminista i la comunitat LGBTIQ+, malgrat que ell mateix és homosexual.

Kanye West
Kanye West

Kanye West gasta una fortuna en una campanya política sense futur

Segons l'informe obtingut per l'esmentat mitjà, 'Kanye 2020' li va realitzar dos pagaments inicials a Yiannopoulos pel seu treball i per "transferència de domini web", un d'ells per 9.955 dòlars i un altre per 40.000 dòlars. No obstant això, des de 'The Daily Beast' van informar que el periodista va renunciar al seu càrrec i ja no treballa per a West.

Així mateix, el comitè polític de l'ex de Kim Kardashian ha emès dos pagaments a Nick Fuentes, un streamer de 24 anys que el Departament de Justícia dels Estats Units n'hi ha catalogada com un "supremacista blanc). El primer d'aquests pagaments va ser per una suma de 9.026,46 dòlars i el segon per 5.693,41 dòlars per reembors de viatges.

De fet, aquestes reunions, tant amb Fonts com amb Yiannopoulos, les va donar a conèixer el mateix raper en un vídeo. Al clip, West va indicar que s'havia reunit amb ells i amb l'expresident Donald Trump en el club privat 'Mar-a-Llac, ubicat a la luxosa mansió de Trump en Palm Beach, Florida. Tanmateix, després d'aquest sopar les xarxes socials de Kanye van ser suspeses pels seus comentaris antisemites i la seva idolatria a Hitler.

El 2020, Kanye va aconseguir uns 60.000 vots en diversos estats del país, però és molt probable que a la seva campanya presidencial 2024 ni tan sols s'apropi a aquesta xifra.