A més de la seva escultural figura i la seva cara gairebé perfecta, la cantant i actriu Jennifer López presumeix d'una d'imponent i afluixa cabellera, que sol estilitzar de formes diferents per a cada una de les seves presentacions públiques. Tanmateix, un vídeo que es va compartir a les xarxes socials ha pogut demostrar que "la Diva del Bronx" pogués estar patint d'alopècia, un patiment que produeix la pèrdua anormal i exagerada del cabell, causant un greu problema estètic per a les persones que el pateixen. Entre les celebritats més famoses que també pateixen d'alopècia estan: Keira Knightley, Carolina de Mònaco i Jada Pinkett-Smith, dona de Will Smith.

Després que comencés a rodar el vídeo de JLo sense extensions a totes les xarxes socials, diverses persones han pensat que la cantant no ha estat honesta i l'han acusat de mentir-los, publicant missatges maliciosos a les xarxes socials de la cantant: "Ets una mentida... presumeixes de cabell i després es veu que t'estàs quedant calba", "JLo és calba", "Té més entrades que jo", "És una farsant", han estat tan sols alguns dels comentaris que han publicat els seus detractors a les xarxes socials.

No obstant això, els seus fans han sortit en defensa de la intèrpret de "On My Way", en afirmar que ella és una persona amb molt talent, i que no es pot jutjar ningú pel seu físic. Lamentablement, el problema de l'alopècia es continua tractant amb molt poca serietat, acusant les persones que la pateixen de ser "calbes" pel simple fet de no cuidar-se bé del seu cabell o d'abusar amb els procediments estètics, una cosa que és completament falsa, ja que aquest patiment pot patir-lo qualsevol persona ja que, majoritàriament, es produeix a causa d'una problema en el sistema immunitari que ataca per error els fol·licles pilosos, causant la pèrdua irremeiable del cabell.

En general, l'alopècia sol estar relacionada amb la pèrdua del cabell en els homes de mitjana edat, però un gran percentatge de dones pateix d'aquesta problemàtica en silenci, perquè en demostrar el seu problema solen ser rebutjades i criticades, sent víctimes de burles constants.

Jennifer López/ Instagram

Jennifer López/ Instagram

Amb el pas dels anys, les dones han fet el pas de visibilitzar aquesta problemàtica, i s'han enfocat en educar les persones que encara desconeixen que l'alopècia és una malaltia que afecta un gran nombre de persones a tot el món. Entre les personalitats més rellevants que han parlat obertament sobre l'alopècia hi ha Jada Pinkett-Smith, que ha parlat obertament del tipus d'alopècia que pateix i de tots els canvis que ha hagut de tolerar per acceptar la seva nova realitat.

"Estic lluitant contra problemes de pèrdua de cabell. Un dia estava a la dutxa i, de sobte, vaig trobar que tenia grapats de cabell a les meves mans", va comptar l'actriu en una entrevista el 2018, i a finals de 2021, va tornar a parlar sobre el tema quan va gravar un vídeo amb el cap totalment rapat. "He estat lluitant contra l'alopècia (...) Així que vaig pensar a compartir-lo perquè no fessin preguntes", va assegurar.