Una de les sèries més recordades, sense cap dubte, és 'Friends'. Durant 10 anys els televidents van gaudir de les ocurrències de Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Matthew Perry i David Schwimmer, que van protagonitzar el projecte que va estar en antena des de 1994 fins al 2004, i encara que va culminar fa molt, el cert és que fins a l'actualitat molts fans la continuen veient, així com també altres adeptes s'enganxen a la comèdia.

Tanmateix, malgrat la seva gran popularitat i les milers de persones que la segueixen, la sèrie recentment ha estat qualificada com masclista, homofòbica, amb falta de diversitat i que aborda certs temes de manera que resulta ofensiva.

Sobre això, Jennifer Aniston va opinar que "hi ha tota una generació de persones, adolescents, que estan tornant ara als episodis de 'Friends' i els troben ofensius. En els guions hi va haver coses que mai no van ser intencionals i d'altres... bo, hauríem d'haver-ho pensat, però no crec que hi hagi una sensibilitat com la que hi ha ara".

El càsting de Friends
El càsting de Friends

L'exesposa de Brad Pitt va reflexionar i va manifestar en una entrevista publicada per Yahoo que "fer comèdia ara és una mica més complicat, perquè cal anar molt amb compte, la qual cosa ho fa molt difícil per als comediants. La bellesa de la comèdia és que ens burlem de nosaltres mateixos, ens burlem de la vida".

"Abans es tractava d'educar la gent sobre el ridícula que era la gent. I ara no se'ns permet fer això. Jo crec que no ens hauríem de prendre a nosaltres mateixos tan seriosament. Especialment, als Estats Units. Tothom està massa dividit", va concloure.

El fet que 'Friends' acabés fa anys no li va impedir de continuar amb l'èxit pel qual es va caracteritzar des dels seus inicis. És una sèrie de comèdia icònica de la dècada dels noranta que es va transmetre per primera vegada el 22 de setembre de 1994 i hi va ser a l'aire fins al 6 de maig de 2004, comptant amb deu temporades i 237 episodis. Va ser creada per Marta Kauffman i David Crane, i transmesa per la cadena NBC.

Es pot destacar que, la trama narra la història d'un grup d'amics que viuen a Manhattan, Nova York. El més interessant és que cada personatge té una manera de ser diferent, sent similar o contrari als altres personatges. En el cas de Joey Tribbiani és un faldiller còmic, Chandler Bing és una persona relacionada amb el món dels números, mentre que Ross Geller és amable i tendeix a ficar-se en situacions incòmodes.

Joey Tribbiani
Joey Tribbiani

Quant als personatges femenins se'n troben tres: hi és Mónica Geller, que és una dona organitzada i perfeccionista; Rachel Green (Jennifer Aniston), la millor amiga de Geller i una entusiasta de la moda i Phoebe Buffay, una excèntrica massatgista i música.

El captivador d'aquesta sèrie és que cada capítol mostra el que viu cadascú en la seva vida adulta, tocant temes com el desamor, l'ocupació o alguna altra situació imprevista que s'esdevingués.