Elisabet II no només era la reina d'Anglaterra i una de les persones més poderoses al món, també era una de les més adinerades. Tots estaven al corrent de qui anava a heretar la corona des de fa molts anys, al contrari, els dubtes sobre la seva fortuna no han estat del tot aclarides. Recentment, va sortir a la llum que va canviar el testament abans de morir, deixant una nota final a Meghan Markle. La seva vetlla i tot el protocol que tindria lloc després de la seva defunció estava planificat fa dècades, però no va poder evitar fer algunes modificacions extremes.

El patrimoni personal d'Elisabet II ascendeix a 370 milions de lliures (426 milions d'euros, aproximadament), segons el Sunday Times. Tanmateix, aquestes són estimacions, ja que la Reina no estava obligada a presentar les seves finances privades. Més encara si se li sumeixin tots els béns de la corona (que li corresponen a la institució, no a ella particularment) superarien els 14 000 milions (poc més de 16.000 milions d'euros). Al seu testament no interfereixen els béns de monarquia que són transferits immediatament al seu successor, en aquest cas al rei Carles III d'Anglaterra. L'interès ara està en la repartició de béns propis, hi ha gran controvèrsia sobre què passarà amb Meghan Markle.

Meghan Markle i la seva filla queden fora del testament, Elisabet II les deshereta

Qualsevol pensaria que els béns de la monarca passarien als seus descendents: Carlos, la princesa Ana, Andrés de York i Eduardo de Wessex, els seus vuit nets i dotze besnets. Tanmateix, el dret anglès no contempla hereus forçosos ni legítims com en el dret espanyol. L'única manera és que l'autoritat judicial declari que una porció de l'herència s'ha de destinar a familiars en estat de dependència econòmica del testador. Aquest no sembla ser el cas de cap membre de la família reial, per la qual cosa es descarta. Així doncs, l'esposa de Felipe va tenir l'absoluta llibertat de fer la seva voluntat.

Meghan Markle
Meghan Markle

La sorpresa és que la sobirana va canviar el testament el 30 d'agost, tenint en compte que la seva salut no estava gaire bé. Aparentment ho va fer motivat per la ruptura de relació amb el príncep Harry i la seva esposa, Meghan. Segons alguns mitjans com Publimetro, tenia 300 joies el valor de les quals ascendeix a 110 milions de dòlars (108 milions d'euros). Va deixar fora l'esposa del seu net i Lilibeth, la seva besneta, d'acord amb la informació presentada per The International Business Times. Ni l'actriu ni l'onzena besneta de l'anterior cap d'Estat d'Anglaterra no rebran alguna de les impressionants joies.

Els qui podran gaudir d'aquest costosíssim tresor seran Kate Middleton, la princesa de Gal·les i la seva filla Charlotte, la totalitat de les quals se li adjudica, al testament. La joieria real inclou arracades, anells i diversos accessoris, tots fets servir durant els 70 anys que va durar el regnat de la filla del Rei Jordi VI.

Elisabet II —fins a l'últim moment— va demostrar ser fervent seguidora de la monarquia anglesa. No només Meghan Markle i els seus fills van ser afectats, es presumeix que Harry tampoc no figura entre els seus hereus.