A l'actualitat, la cantant colombiana Shakira és una de les veus femenines amb més reconeixement a nivell mundial. El seu èxit es deu al seu talent i a la seva constància, ja que va iniciar la seva carrera musical quan tan sols era una nena. Evidència d'això és un vídeo casolà de la cantant, gravat l'any 1988, quan ella tan sols tenia 11 anys.

Va sorprendre tots cantant en àrab!

El vídeo de 15 minuts va ser publicat a un canal de YouTube, i ja compta amb gairebé cinc milions de reproduccions. En ell, es pot observar la cantant prodigant tot el seu talent en un concurs de cant realitzat a l'auditori "Comfamiliar", ubicat a la seva ciutat natal, Barranquilla. Va ser gravat el 10 de setembre de l'any 1988 per un assistent del concurs de cant.

La intèrpret de "Hips Don't Lie" es va moure d'una manera esplèndida en aquell escenari, i va sorprendre tots els assistents quan va cantar la seva versió de "Aatini al nay", de la cantant libanesa Fairuz. A més, va decidir acompanyar la seva presentació de cant amb un ball de dansa àrab, aconseguint embogir tots els assistents de l'esdeveniment. La seva destresa, carisma i talent va fer que es guanyés tots els aplaudiments i ovacions dempeus, ja que els assistents estaven realment sorpresos amb l'actuació de la jove Shakira Mebarak.

La cantant també va cantar dues cançons en espanyol, la primera va ser "Sin él", de la cantant mexico-nord-americana Marisela, demostrant així un gran domini de l'escenari, mentre interactuava amb el públic. En segon lloc, va interpretar "Quinceañera" de l'agrupació mexicana Timbiriche.

La jove cantant tenia un pensament altruista des que era una nena, ja que no va dubtar a agrair als ens socials del seu país per ajudar les persones necessitades de Colòmbia. "Vull primer que tot agrair les Assegurances Socials per ajudar totes aquelles persones, a tot Colòmbia. Vull agrair-los per això i vull agrair-los per la invitació per participar en aquest concurs de la cançó", va indicar la cantant al seu discurs de presentació.

Aquest va ser el segon concurs al qual assistia en menys d'una setmana, ja que 3 dies abans, el 7 de setembre de 1988, l'actual parella de Gerard Piqué s'havia presentat a un concurs de cant a l'escola "San José" de Barranquilla, on va obtenir el segon lloc, interpretant la cançó "Sin él" de Marisela.

Shakira ha comentat que des que era petita l'anomenaven "la petita Fairuz", a causa del seu gust per la música àrab heretada pel seu pare, William Mebarark, d'origen libanès. Anys més tard, la cantant utilitzaria la mateixa cançó en àrab que apareix en el vídeo de 1988 en la introducció del coveure de "Nothing Else Matters", de la banda 'Metallica', realitzat en el seu World Tour "Sale el sol", a un concert realitzat a la capital libanesa, Beirut, l'any 2011, on va cantar una estrofa completa de la cançó davant 25.000 persones, i també la va utilitzar per iniciar el seu tour "Fijación Oral".