Probablement, si estàs llegint aquest article no t'hagi tocat la grossa de Nadal, però no desesperis, potser la sort ja l'has trobat. Aquest joc s'ha convertit en tota una tradició amb què donem la benvinguda a les populars festes. Novament, ha estat un sorteig marcat per la crisi sanitària, però en el que no ha faltat la part més important, els nens i nenes de San Ildefonso, els encarregats des de fa dècades de cantar els números de la loteria.

Al Col·legi dels Nens de la Doctrina, a Madrid, es proporciona estudis a nens orfes. Des de 1771, els petits són els encarregats de recitar els números de la Loteria de Nadal. En aquella època se'ls adoctrinava per vocalitzar i projectar la veu. Fins a 1981 els participants només podien ser nens. L'any següent es van incorporar les nenes, al camí cap a la igualtat. Fins a 2001 es va realitzar en pessetes. I ja no és exclusiu de nens orfes.

Fa diverses dècades un conegut actor d''Explica'm com va passar' va cantar els números de la loteria en el Teatro Real. Es diu Javier Pereira. Va participar en la sèrie de TVE en la temporada de l'any passat. Va cantar el Gordo en dues ocasions. El 1993 i el 1994. Ho va fer al costat d'una nena. La primera vegada que una parella donava el premi.

Javier Pereira/ Agencia

Javier Pereira/ Agencia

En aquell moment, Javier practicava karate i jugava al futbol, el seu esport favorit. Va voler apuntar-se a una activitat extraescolar i va començar amb el teatre. Aquesta passió es va convertir en el seu treball. Amb 14 anys ja s'havia matriculat a l'escola de Cristina Rota, per on han passat Penélope Cruz, Juan Diego i Fernando Tejero, entre molts d'altres.

Es va fer realment conegut quan es va convertir en un de la colla de 'Al salir de clase'. Un dels seus papers més durs va ser per a la pel·lícula 'Que Dios nos perdone', on es va haver d'aprimar fins a 17 quilos.

Javier Pereira i Blanca Suárez/ Agencia

Javier Pereira i Blanca Suárez/ Agencia

Javier Pereira va començar a sortir el 2008 amb Blanca Suárez. En aquell temps, la jove començava a despuntar amb el seu paper protagonista a 'El Internado'.