Fa algun temps, quan Elon Musk es trobava en les negociacions per a la compra de Twitter, el magnat de Tesla va indicar que ell reivindicava l'essència de la plataforma en defensar la llibertat d'expressió. Tanmateix, fa uns dies va decidir censurar diversos periodistes en tancar els seus comptes de Twitter sense cap tipus d'avís previ o justificació, convertint-se en l'artífex de tot el que en algun moment va decidir condemnar.

Aquestes denúncies contra les noves polítiques d'Elon Musk van sorgir quan els comptes de diversos periodistes, incloent la d'Aaron Rupar, que comptava amb gairebé 800.000 seguidors a la plataforma, van ser suspeses. Els corresponsals d'alguns mitjans com 'The New York Times', 'CNN' i 'The Washington Post' eren de tendència liberals i tots havien escrit recentment sobre Elon Musk, pel que es pot assumir que l'home més ric del món va utilitzar el seu poder per decidir, de forma arbitrària, qui pot donar les seves opinions sobre ell.

Aquesta acció de Musk ha preocupat totes les organitzacions que vetllen per la llibertat d'expressió, sent una d'elles la UE. "Les notícies sobre la suspensió de periodistes a Twitter són preocupants (...) Elon Musk ha de prendre nota d'això. Hi ha línies vermelles. I aviat, hi haurà sancions", va indicar Vera Jourová, comissaria de Transparència de l'esmentat organisme. Per la seva part, el Ministeri de Relacions Exteriors d'Alemanya també va manifestar el seu descontentament davant d'aquesta mesura, assegurant que "la llibertat de premsa no ha d'activar-se i desactivar-se de forma arbitrària". Rupar es va assabentar de la suspensió del seu compte quan va començar a rebre centenars de missatges d'alguns coneguts en qui li deien que el seu compte de Twitter havia desaparegut. "Inicialment, vaig pensar que m'estaven trollejant. No tinc idea de quines regles suposadament vaig trencar", va escriure el periodista en el seu compte de Substack.

Elon Musk trenca les seves promeses i està decidit a eliminar qualsevol compte que atempti contra les seves noves polítiques

Després de l'incident amb els periodistes, Elon Musk va conversar en un Space amb la reportera de tecnologia de 'Buzzfeed', Katie Notopoulos. En la xerrada, el magnat sud-africà va expressar el següent: "En el futur no hi haurà cap distinció entre periodistes, o els qui es fan cridar periodistes... Tots seran tractats igual. No són especials per ser periodistes, són ciutadans com tots. Si comparteixes ubicacions seràs suspès. Final de la història".

Això seria una gran contradicció amb relació al que ell mateix va dir quan va formalitzar la compra de la plataforma. "El meu compromís amb la llibertat d'expressió és tal que no prohibiré el compte que segueix el meu avió, malgrat que és un risc per a la meva seguretat". Tanmateix, els comptes de 25 persones que seguien els viatges dels jets privats dels milionaris han desaparegut, incloent la de @ElonJet. Davant d'això, la directora de 'The Washington Post', Sally Buzbee, va indicar que aquesta censura "mina directament la promesa de Musk de dirigir Twitter com una plataforma dedicada a la llibertat d'expressió". A més, va exigir que el compte del seu corresponsal tecnològic, Drew Harwell, fos restituït immediatament.