Potser en el dia d'avui està apartat del focus mediàtic, però en la dècada dels 90 principis dels 2.000, el pare Apeles era un rostre molt comú en televisió. Va arribar a convertir-se en un personatge públic. Ara mateix confessa que "no estic per anar a donar trets, el meu està relacionat amb la Cultura. He arribat a fer classe en l'Estat Major". En el passat va ser el capellà més polèmica del país amb les seves intervencions en 'Cròniques Marcianes'. No tenia ni un pèl a la llengua.
Ara el polèmic cura ha tornat als mitjans, però ho ha fet per presentar el seu primer single que compondrà el seu disc. Aquesta és una espina que sempre tenia clavada, però mai no trobava el moment de dur-la a terme. "Em van demanar moltes vegades que gravés un disc, però no era el moment". Aquest dijous, acompanyat per la veu de Kevina Kul, la guitarra de Pedro Elipe i al piano, Sergio Kuhlman, Apeles ha presentat el videoclip de 'Balla la vida'. No obstant això, vol deixar clar que això només és un passatemps: "No penso tornar al circ, això és només un divertiment".

I hi ha raons que expliquen l'oportunitat d'aquesta aventura musical: "És un bolero que parla de la depressió, una cosa per la qual he passat i que conec bé." La seva és congènita, "hi ha antecedents maniacodepressius en la meva família", però reconeix que aquesta vida boja pels platós va influir en el procés: "Vaig començar prenent pastilles per dormir. Després, a barrejar-les amb whisky per potenciar la sensació de letargia. Al final vaig acabar sense voler aixecar-me del llit".
Després de desintoxicar-se i la medicació, el pare Apeles va començar una nova vida a Itàlia, actualment es troba a Roma com a Investigador de la Història de l'Església. Enrere ha quedat el seu passat, el que el va fer ser molt conegut, però també li va portar molts problemes.
El pare Apeles va rebre moltes ofertes de Telecinco
Fins i tot s'atreveix a parlar d'algunes companyes de professió com María Teresa Campos. Amb ella va compartir moltes hores de televisió. I ara no entén com no és capaç de retirar-se amb la seva edat. "Em fa molta pena que no assumeixi que és temps de retirar-se. Que treballin les seves filles! Ella és una gran periodista, però el seu moment ja va passar. Podria fer conferències, escriure un llibre, però la televisió està en mans de les noves generacions. Ella va deixar el llistó molt alt. En això va ser molt llest Sardá, que va entendre que no podia arribar més lluny i va tallar pel sa."

També mostra la seva sorpresa davant del descobert pel docusèrie de Rocío Carrasco: "La vaig conèixer quan em van anomenar de Canal 9 -l'extinta cadena autonòmica valenciana en la qual es va gestar 'Tómbola' - per recalcar-la en un programa i el cert és que al final ens vam fer amics. Després presentem junts 'Cita amb Apeles', en Telecinco, on em va sorprendre la seva humilitat i la seva discreció. El seu testimoni en 'Roció: explicar la veritat per continuar viva' em va impactar perquè mai no vaig imaginar per la qual cosa estava passant. Mai no parlava d'això, s'ho callava tot. Això sí, jo no ho hauria comptat, no ho hauria fet així, però si li va servir per alliberar-se d'aquesta càrrega, bé per ella. Vam coincidir fa uns mesos i li vaig comentar que, en cas d'haver-ho sabut abans, hauria estat més a prop d'ella. M'ho va agrair. La vaig notar molt sencera i amb ànims, la qual cosa em va alegrar".
Parla molt de Telecinco i és que precisament és d'aquesta cadena d'on més li truquen. Li han ofert entrevistes en el 'Deluxe', fins i tot participar en alguna edició de 'GH' i 'Supervivientes', però com ell bé diu no ha volgut mantenir-se en el circ.