Fa un parell de dies, el prestigiós actor Tom Cruise va assistir al Festival de Cinema de Canes per presentar el seu últim film d'acció: 'Top Gun: Maverick', una pel·lícula que intentarà comptar els esdeveniments del llegendari pilot Pete 'Maverick' Mitchell, interpretat per Cruise, després de 35 anys des de l'estrena de la pel·lícula original. El personatge de Cruise serà un instructor de vol en ambients bèl·lics i, seguint la seva eterna filosofia, ha decidit mantenir-se fidel a la seva política de treball, negant-se a utilitzar dobles de risc per a les escenes d'acció.

Davant d'això, el cantant va confessar quin era el motiu pel qual, als 59 anys, es continuava exposant en realitzar totes les seves escenes sense cap tipus de doble, indicant el següent: "Ningú no li preguntava a Gene Kelly el motiu pel qual ballava i cantava ell, m'agrada fer les coses per mi mateix. Pensar que l'impossible és possible em motiva i crec que és millor tractar de fer-ho tu perquè, encara que fracassis, surts amb una cosa apresa", va explicar l'actor mentre afegia una anècdota personal de la seva infantesa. "Tenia quatre anys i mig quan vaig pujar a la teulada del garatge de casa meva, mentre la meva mare era a la cuina, i vaig saltar amb un paracaigudes fet amb un llençol. En el moment en què els meus peus van sortir de la teulada em vaig adonar que no era una bona idea. O em matava o després ho faria la meva mare"

A més, l'actor va explicar que una de les seves principals motivacions és el que ell pot fer com a contribució al cinema. "Sempre vaig pensar que hi havia una cosa que podia fer per impulsar el cinema com a art: 'Com puc submergir el públic en una pel·lícula amb aquest tipus d'acció? I com puc entretenir-los? Què puc fer?", va afegir, fent una clara referència a la seva motivació personal de continuar esforçant-se, com en els seus inicis, per donar el millor de si en cada una de les seves interpretacions.

Aquest tret ha estat molt característic en la trajectòria de l'actor, sent un dels que més destaquen algunes de les han tingut l'oportunitat de treballar amb ell. "Hi ha una diferència bastant important entre assistir al rodatge d'aquestes escenes i gaudir-ne com a públic: quan ho veuen, sabran que Tom Cruise va sobreviure. Treballar amb ell és un estrès perquè tems que no estigui l'endemà", va comentar en una oportunitat el seu company de repartiment, Simon Pegg.

Així mateix, va afirmar que ell prefereix veure les pel·lícules a les sales de cinema tradicionals, afirmant que de moment no pretén sumar-se a la moda del streaming. "Les pel·lícules han de veure's en sales. Allà et sents part d'una comunitat, comparteixes l'experiència. Conec el negoci, però m'agrada l'experiència de fer pel·lícules per a la gran pantalla i de llarg recorregut a la cartellera. El cinema és la meva passió. Per això veig les estrenes amb gent en sales. De veritat, em poso una gorra i vaig com un més". També va assegurar que no té pensat retirar-se de l'actuació de moment, ja que està enfocat en continuar fent pel·lícules i buscar la pròxima història.