Tots sabeu que Atresmedia no va voler comprar els drets de la segona temporada de 'Pasión de Gavilanes', una cosa que va sorprendre ja que la primera temporada a Espanya es va emetre amb un gran èxit a través d'Antena 3. A més, el grup de San Sebastián de los Reyes no deixa d'aconseguir novel·les turques que emet a la seva franja de tarda o fins i tot per les nits, com a 'Mujer' o 'Mi hija'. Després de deixar-la escapar, Paolo Vasile va veure l'oportunitat perfecta per robar-li un èxit a Atresmedia i fer-li mal.

Paolo Vasile va utilitzar 'Pasión de Gavilanes' per arrasar amb un prime time setmanal. Perfectament podria haver tret una hora de 'Sálvame' i programar els capítols de forma diària, però acaben de fer canvis i no és moment de trastocar-ho tot per una sèrie de menys de 200 capítols.

Paolo Vasile EFE

Paolo Vasile / MEDIASET

Les audiències de l'estrena ja van fer presagiar que aquesta compra no anava a resultar gaire beneficiosa. La segona emissió es va quedar amb poc més del 10% i gairebé baixa del milió d'espectadors. Lògicament, això ha enfadat molt en la directiva de Mediaset. S'assenyala a Manuel Villanueva com a principal culpable. Ell és en aquests moments el director de continguts i aquesta temporada no encerta amb res. Justament arriba un nou president a Mediaset, Alejandro Echevarría.

Telecino en hores baixes: es busquen responsables

Telecinco està sumit en una gran crisi. Després de ser líder durant més de dos anys de forma consecutiva, ara tots els seus programes estan en números vermells. Si comparem els seus enfrontaments amb Antena 3, no guanya ni en una sola ocasió. 'Sálvame' anota les seves pitjors dades en els últims 13 anys. Les novel·les turques i els concursos d'Antena 3 treuen avantatge. Per les nits, cap programa aconsegueix destacar. L'audiència ha donat l'esquena als realities, l'únic aliment de la cadena. Prefereix programes d'entreteniment i familiars com 'Tu cara me suena', d'Antena 3. I no ens oblidem de l'imbatible 'Hormiguero'.

Paolo Vasile

Paolo Vasile / mediaset

Telecinco no pot ni amb les misèries de Rocío Carrasco. Després d'una temporada anotant dades cada vegada més baixes, la segona etapa està sent tot un desastre. Si fins i tot s'ha vist superada per Julián Muñoz, i el cost d'aquest va ser molt menor.

A Antena 3 li ha costat bé poc per deixar 'Pasión de Gavilanes' en el seu segon lliurament a Telecinco sota mínims. Va programar un especial de la seva ficció turca amb motiu del final de la segona temporada. Antena 3 va aconseguir un 15,9% de quota de pantalla i 1.590.000 espectadors. Mentre que Telecinco va emetre tres capítols seguits dels Gavilanes per treure-se-la de sobre com més aviat millor, obtenint en el primer episodi un 10,1% de share i 1.441.000 espectadors, en el segon un 11,7% i 1.217.000 seguidors i al tercer capítol un 13,8% i 966.000 espectadors, fent una mitjana així un 11,3% en el prime time.