La cantant brasilera Anitta s'ha enutjat amb el president del seu país, Jair Bolsonaro, al punt que l'ha bloquejat en el seu compte de Twitter, després que el mandatari fes un comentari irònic sobre els colors de la bandera del Brasil, que va utilitzar l'artista en el seu show del festival de Coachella als Estats Units. Anitta ha estat una crítica del Govern del mandatari i va dir que no vol atreure l'atenció cap a Bolsonaro aquest any electoral, quan els brasilers assistiran a comicis presidencials el proper 2 d'octubre.

El cap de setmana l'artista pop va pujar a l'escenari del famós festival de música als Estats Units vestint un conjunt verd, groc i blau, una combinació present a la bandera nacional que en els últims anys s'ha associat fortament a grups que recolzen a Bolsonaro i altres moviments de dreta. "La bandera del Brasil i els seus colors pertanyen als brasilers representen al Brasil en general. Ningú no pot apropiar-se del significat dels colors de la bandera del nostre país", va tuitejar la cantant després del xou, atapeït de referències al Brasil i a la cultura de les seves faveles. Tot seguit Bolsonaro, que buscarà la reelecció a l'octubre, va retuitejar el seu comentari i va escriure en to irònic: "Concordo amb Anitta", seguit de diverses emoticones amb la bandera brasilera.

jair bolsonaro Europa press
Jair Bolsonaro/ Europa Press

Però Anitta va rebutjar el comentari del president brasiler i va respondre: "Ai, noi, busca't alguna cosa per fer", i immediatament va procedir a bloquejar el mandatari per impedir noves interaccions amb el seu compte. "En aquest moment, qualsevol manifestació contra ell de part dels artistes tindrà una resposta en to de burla, l'estratègia del costat oposat ha de ser citar el seu nom el menys possible", va dir l'artista de 29 anys.

"El vaig bloquejar de seguida perquè els administradors del seu compte no utilitzin les meves xarxes socials per fer enrenou a Internet", va dir la cantant a les seves xarxes socials, que ha expressat en diverses ocasions el seu rebuig del president Bolsonaro, en el poder des de 2019, fins i tot va arribar a intercanviar un encreuament d'acusacions amb l'ara exministre de Medi Ambient Ricardo Salles.

"Em posiciono com a ciutadana i com a artista. I continuaré fent-ho, independentment de qui estigui en el govern. Si no s'està fent bé, estaré allà donant la meva opinió", va dir Anitta en una entrevista recent amb l'AFP. La brasilera s'ha adreçat en diverses ocasions als joves entre 16 i 18 anys del seu país instant-los a registrar-se per poder votar contra Bolsonaro. "Anem allà, per l'amor de Déu, canviarem de president. Ens traurem aquest títol electoral, estic cansada de ser l'única alegria del brasiler", va escriure recentment Anitta en el seu compte d'Instagram.

L'autora d'èxits com "Girl from Rio", "Downtown" i "Vai malandra", va assolir el cim del rànquing global de Spotify el mes passat, amb el seu èxit 'Envolver', convertint-se en la segona cançó més escoltada al món en la llista de Spotify. Anitta té 16,7 milions de seguidors a Twitter, 17,9 milions a Tik Tok i 61,5 milions a Instagram. Una comunitat molt activa a la qual sempre li ha ofert missatges en contra del Govern de Bolsonaro i es manté com una defensora del vot electoral per evitar la reelecció del mandatari el proper mes d'octubre.