Recentment, la cantant Becky G s'ha defensat públicament de les acusacions de plagi realitzades per una marca de maquillatge anomenada 'Araceli Beauty'. Aquesta firma va assegurar que la intèrpret de "Mami' va plagiar tot el concepte de la seva marca en obrir un pop up store de la seva firma Treslúce a la ciutat de Jalisco, Mèxic, i incorporar a la seva línia de maquillatge els principis actius de la planta d'atzavara blava mexicana.

Davant d'aquesta sèrie d'acusacions, la cantant va indicar el següent: Així com diverses marques de skincare que comparteixen ingredients com a vitamina C, pèptids, àcid hialurònic, els ingredients de Treslúce, amb els quals són infusionats, són natius de Mèxic; no pertanyen a un lloc específic o una persona". Així mateix, també va recalcar que "no soc millor que tu, no em veig més gran que tu. Vinc d'on vinc que és d'on tu vens. I la nostra comunitat necessita unitat i no divisió. Espero que trobem enteniment, claredat i pau en la situació". Es pot destacar que els executius d''Araceli Beauty' han argumentat que Becky G no només va plagiar l'ús de l'atzavara blava als seus productes, sinó que també va copiar la història de color en un set d'eyeliners, el nom d'una de les seves paletes i fins i tot la idea de contractar artistes mexicans per dissenyar el packaging dels seus productes, optimitzant així el màrqueting de la seva marca.

Tanmateix, la cantant californiana no ha estat l'única artista que ha estat acusada de plagi en algun moment de la seva carrera artística. Una de les històries de plagi més rellevants de la indústria de l'espectacle és la de la cantant Taylor Swift amb la seva famosíssima cançó 'Shake It Off'. Segons ha transcendit, el músic Jesse Graham va demandar Swift per haver utilitzat un fragment de la seva cançó 'Haters Gonna Hate' en aquest tema, per la qual cosa li va demanar una compensació de 42 milions de dòlars per l'ús repetit d'aquesta frase.

Taylor Swift en els MVA de 2019
Taylor Swift

Un altre dels casos de plagi més famosos en els últims anys ha estat el de la demanda que va guanyar la rapera Missy Elliott en contra del reguetonero Bad Bunny pel tema 'Safaera'. La rapera va recórrer als tribunals nord-americans per reclamar el dret d'autor d'una pista que apareix en la cançó de Bad Bunny a partir del minut 2:15 i que, segons ella, pertany a la seva cançó 'Get Ur Freak Un'. La cantant colombiana Shakira també s'ha vist embolicada en diversos escàndols relacionats amb plagis en alguns dels seus temes. Fa alguns anys, l'ex de Gerard Piqué va anar demandada pel compositor Ramón Arias, qui va afirmar que la cançó 'Loca' va ser escrita per ell i no per 'El Cata', qui va col·laborar amb Shakira per a aquest tema.

Enrique Iglesias també va ser demandat per uns compositors nord-americans anomenats Cristian Escuti i Germán Schulz, que van afirmar que el tema 'Bailando' té un ritme molt semblant a la seva cançó titulada 'Quiero bailar contigo'. Per últim, Robin Thicke i Pharrel Williams van haver de repartir els guanys de la seva cançó 'Blurred Lines' amb la família del mort Marvin Gaye per la gran similitud d'aquest tema amb 'Got To Give it Up', perdent més de 7,3 milions de dòlars en aquesta demanda.