Robert de Niro arriba a Madrid per complir una invitació que li van fer l'any passat des del congrés "España Madrid Fusió", per gaudir d'un sopar preparat pels cinc xefs més prestigiosos del món. L'actor podrà degustar, entre altres plats, contesa d'espàrrecs blancs i trufa, milfulls caramel·litzat d'anguila fumada, foie-gras, ceballot i poma verda o tacs de lluç amb 'kokotxas' o emulsió de cafè i escames de pebre vermell.

El primer congrés global de gastronomia del país 'Madrid fusión: alimentos de España' va estendre una invitació a l'oscaritzat actor l'any passat. Cinc dels millors cuiners del nostre país li van enviar un missatge a través d'un vídeo en el qual li proposaven de degustar "el millor sopar de la seva vida". "Robert, s'està cuinant una experiència que alimentarà la teva ment i la teva ànima, però no la teva cartera. Pràcticament seràs l'única persona a la Terra que sabrà com sap el cel. Això no s'ha fet mai abans", li van manifestar els xefs Joan Roca, Mauro Colagreco, José Andrés, Quique Dacosta i Martín Berasategui.

Martín Berasategui

Martín Berasategui/ Agencia

El tracte consistia en promocionar el congrés madrileny però sense cobrar un euro. A canvi li oferien un sopar "de valor incalculable". Tot just dos dies després que es publiqués el vídeo d'invitació dels cinc xef, el protagonista de 'El Padrino' va acceptar la proposta amb una publicació en la qual, mirant a càmera deia: "Soc dins, per descomptat que soc dins. Gràcies Madrid Fusió. Ens veiem quan vagi per allà", i així va ser com va arribar a Espanya l'actor

Només hi haurà dos comensals. Robert De Niro estarà acompanyat en aquesta trobada gastronòmica tan especial per la seva actual parella, Tiffany Chen, instructora d'arts marcials establerta a Nova York. La cita serà a la Suite Real del Mandarin Oriental Ritz, Madrid, el preu del qual per nit s'acosta als 20 mil euros, en un espai únic de l'històric hotel madrileny, inaugurat el 1910 i que fa ara un any va reobrir les seves portes, després de la seva reforma més gran en 110 anys.

Quique Dacosta/ Agencia

Quique DaCosta/ Agència

El xef Quique DaCosta està al capdavant de l'oferta culinària del Mandarin Oriental Ritz, a Madrid i és qui coordina el sopar per al premiat actor. Hi haurà plats icònics dels restaurants dels cinc cuiners amb picades d'ullet a productes de temporada representatius de les seves cuines. Estarà compost per 16 passos, sis aperitius, vuit plats principals i dues postres. Aquests últims formats per Taronger florit i unes Postres Làctiques, dolç de llet, gelades de llet d'ovella, escuma de mató d'ovella, iogurt d'ovella i núvol

Robert de Niro, de 78 anys, és un amant de la gastronomia i és reconegut en els cercles gastronòmics, ja que és soci del grup de restaurants Nobu, dirigits pel xef japonès Nobu Matsuisha, que sumen uns 46 restaurants i 13 hotels de luxe a tot el món. Ara, el guanyador del Oscar es converteix en la imatge promocional d'aquest congrés de gastronomia, que reuneix els xefs més importants del nostre país i que sens dubte serà una experiència irrepetible.