Mobilització a les xarxes socials per a conscienciar la població sobre la quarantena i el confinament. Des que va esclatar la crisi del coronavirus a principis de setmana, les etiquetes #JoEmQuedoACasa i #YoMeQuedoEnCasa són tendència a les plataformes digitals com Twitter. Les escoles catalanes (i la majoria de les espanyoles) han tancat i les autoritats aconsellen quedar-se al domicili i fer teletreball sempre que sigui possible. Ara un grup de famosos prepara una iniciativa per fer més passatgeres les hores tancats a casa: un festival musical online pels dies 13, 14 i 15 de març.

Alfred Garcia GTRES

GTRES

Desenes d’artistes, entre els quals hi ha els catalans Alfred Garcia, Nil Moliner i Manel Navarro, i d’altres com Rozalén, David Otero i Sofía Ellar, formen part del cartell de músics que, des d’aquest divendres i fins diumenge, oferiran concerts gratuïts a través d’Instagram perquè els fans els puguin seguir mentre es confinen.

#YoMeQuedoEnCasa festival

Nil Moliner ACN

ACN

Manel Navarro Eurovisió RTVE.es

TVE

El mecanisme per veure els espectacles del ‘Yo me quedo en casa Festival’, proposta que va sorgir dijous de la mateixa Rozalén, és senzill: cada cantant comunicarà, a través de la xarxa, l’hora a la qual es connectarà al seu Instagram per emetre cançons en directe. Els usuaris podran saltar de perfil en perfil, d’un intèrpret a l’altre, per conèixer totes les propostes musicals d’uns concerts que tindran una durada de mitja hora.

Potser així serà més fàcil d’afrontar un dels caps de setmana més complicats que ha viscut mai el país.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat