40 anys fent riure tota Catalunya i la resta del món. 40 anys damunt els escenaris provocant rialles incontrolables amb els seus silencis i la seva mímica. 40 anys on s'han guanyat a pols ser una de les companyies teatrals més importants de la història.

Tricicle Premi Catalunya Teatre. ACN

Joan Gràcia, Carles Sans i Paco Mir, Tricicle (ACN)

Tricicle es mereix tots els elogis que li arribin. Els elogis, els premis i els reconeixements. I de vegades, aquests s'han fet de pregar. I lamentablement, a casa seva. Durant la seva trajectòria artística, són molts el que li han volgut retre homenatge a Carles Sans, Joan Gràcia i Paco Mir per la seva tasca. Però sempre s'han estranyat que a Catalunya, les institucions, que no el públic, hagin anat amb el fre de mà pel que fa a reconeixements públics. D'això n'ha parlat un dels seus integrants al Cafè d'idees de La 2 a Catalunya amb Gemma Nierga, abans que aquest diumenge rebin el Premi Nacional de Cultura 2020:

On sí els van rebre amb els braços oberts va ser al Japó. Sans ha explicat una anècdota surrealista que els hi va passar en terres nipones. És una de les moltes vivències recollides en el seu espectacle en solitari a l'obra Per fi sol.

carles sans cafe idees nierga

Gemma  Nierga i Carles Sans a 'Cafè d'idees' (TVE)

Explica l'actor que després d'estar un mes treballant a Tòquio, els hi van preparar una gran festa de comiat. Una festa on, quan van arribar, tothom anava de sake fins a les celles. Se'ls hi acosta la productora, 'Suzi Suzuki', i els hi va voler presentar el pare, "un senyor amb molta pinta de Buda". Però d'espiritualitat, res de res: "S'acosta com si ens volgués dir algo a cau d'orella i ens fot una llepada a tota l'orella.... I atenció: la mà als collons. Tal com ho explico":

Això sí que és rebre l'escalf dels fans... Tricicle despertant passions. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat