"Me pone negra dar dinero a los catalanes; no lo necesitan". Carmen Maura dixit. Per a l'actriu de Mujeres al borde de un ataque de nervios no hi ha res que la posi més dels nervis que els diners dels espanyols vagin a parar a Catalunya. Sacrilegi!. La chica Almodóvar per excel·lència bull "Cada vez que veo que para conquistar a los catalanas les están dando dinero, me pone negra. Porque precisamente no es la comunidad que más lo necesita". Actualment en cartell amb el film Gente que viene i bah, Maura encara anava més enllà contra una comunitat que "Si acaso es la que más gasta en tonterías. Vamos a un festival y veo una oficina española y otra catalana. Y lo de las embajadas (...)".

carmen maura gtres

GTRES

Aquest diumenge s'ha celebrat la gala dels Gaudí, una gala on hi ha hagut reivindicacions en clau política, no totes rebudes amb els braços oberts, a tenor de les crítiques a la tebiesa, sobretot per part de l'actor i director Joel Joan. Diumenge vinent hi ha una nova festa del cinema, en aquest cas, del cinema espanyol. Ja veurem si als Goya hi ha les mateixes reivindicacions i si Catalunya hi està present d'alguna manera. Com a mínim, sí que ho estarà amb els dos presentadors de la gala, la parella formada per Andreu Buenafuente i Sílvia Abril, que traslladaran la seva sintonia sentimental i la seva mordacitat damunt l'escenari. En un dels gags promocionals, apareixen tots dos com John Lennon i Yoko Ono i un reporter (Miki Esparbé) els pregunta: "Este año la gala es en Sevilla... para no posicionaros sobre el tema de Catalunya, ¿no?":

Ja veurem si serà una gala "en paz", com reivindiquen a l'sketch, o si tenen la llengua afilada. On Sílvia Abril sí ha parlat sobre Catalunya ha estat en una entrevista al diari El Mundo. Li pregunten, amb tota la mala bava del món, si "¿La crisis catalana es un vodevil o un esperpento?". Dues úniques opcions, a quina pitjor. L'actriu respon rotundament: "Es algo que se tiene que solucionar ya. Últimamente a España le cuesta reír. Estamos con la piel muy fina y demasiado irritables e irascibles. Necesitamos respirar, relajar y soltar el diafragma. Todo está un poco tenso". No sabem si riurà Carmen Maura amb la ironia que li ha dedicat tot seguit l'alter ego de la niña de Shreck.

carmen maura mujeres

"Mujeres al borde de un ataque de nervios"

Carmen Maura no està nominada a cap guardó. Veurem si va a la gala. Potser sí, ja que es farà a Sevilla i no a Catalunya. Però les seves paraules sobre els diners que segons ella, no li calen a Catalunya, encara ressonen. I Abril li ha cantat les quaranta: "Pues que venga y coja el tren de cercanías y verá como sí que lo necesitamos. Que recorra cada día 25 kilómetros para ir de casa a Barcelona y pague más de un euro para ir y volver. Desde que vivo en Madrid, he pagado peaje una vez en 365 días. ¡No sabéis lo que es circular por Cataluña!". Els peatges per bandera. Argument incontestable. 

silvia abril2

@silviabril

Si no tenen previst que Maura vagi a la gala dels Goya, que algú corri a enviar-li una invitació. La gala promet. Sílvia Abril ja ha començat a repartir zascas i això que encara no ha pujat damunt l'escenari.