Dijous passat, quan ella i Gerard Piqué es van tornar a veure les cares en un bufet d'advocats, després de molts dies de no coincidir cara a cara, per parlar de la custòdia dels seus fills, a la sortida, la cantant colombiana estava exultant. I més, quan va rebre el suport d'un grup de fans que l'esperava a la sortida pregant-li que no marxi de Barcelona i dedicant-li elogis i mostres de carinyo. El somriure radiant de la cantant contrastava amb la cara de pomes agres que va lluir el jugador del Barça minuts abans, quan va sortir de la cita amb un rictus ben diferent.

Shakira, cara d'alegria màxima, com la que haurà tingut quan li han donat una notícia relacionada amb la seva feina, que és la que continua donant-li alegries: està nominada als Latin Grammys 2022. Motius per estar satisfeta i per somriure, per mirar de sortir mica en mica del túnel sense sortida que ha viscut des que va esclatar la seva separació amb Piqué i es va saber que la parella més glamourosa del país partia peres. Però hi ha hagut dies, i ben recents, on no tenia esma per somriure, on tot ha estat un infern. La cantant colombiana s'ha obert com feia temps i ha trencat el seu silenci. On? En una entrevista exclusiva per la revista Elle on parla per primer cop i s'esplaia i parla sense embuts de com està vivint la separació del pare dels seus fills: "Es la primera vez que hablo de esta situación en una entrevista".

shakira triste
Shakira / Twitter

Explica la cantant que per compensar tot el que li ha tocat viure, ha hagut de recórrer a la música: "En mi caso, creo que escribir música es como ir al psiquiatra, solo que más barato, una de las pocas herramientas para sobrevivir a situaciones extremas”. La colombiana parla d'una experiència desagradabilíssima, i d'un temps per a oblidar, els darrers viscuts, on "ha habido días en los que he tenido que recoger mis pedazos del suelo. En aquellos días, cuando sentía que me faltaban las fuerzas, como si no tuviera piernas, esos días escribía canciones, y sentía que revivía y salía fortalecida”. Shakira assenyala que quan va esclatar el procés de separació de Piqué, va romandre en silenci per tal de processar-ho tot, i que encara ara, quan ja han passat uns mesos, li costa parlar-ne obertament: "Ha sido difícil no solo para mí, sino también para mis hijos. Increíblemente difícil. Tengo paparazzi acampando frente a mi casa, 24/7. Y no hay un lugar donde pueda esconderme de ellos con mis hijos, excepto en mi propia casa”.

shakira triste
Shakira

Especialment dolorós li està sent a Shakira tot el que té a veure amb en Milan i en Sasha, ja que per moltes mesures que ella prengui, per protegir-los i que no pateixin, “luego, en el colegio, escuchan cosas de sus amigos o se encuentran con noticias desagradables en internet, y simplemente les afecta”. Per Shakira, de vegades és com si tot el que està passant ara estigués somiant. O més ben dit, com si fos un malson. Però la realitat la colpeja: "Y lo que también es real es la decepción de ver cómo se ha vulgarizado y abaratado por los medios algo tan sagrado y tan especial como pensé que era la relación que tenía con el padre de mis hijos”. La cantant no ha volgut anar més enllà parlant d'acords sobre la custòdia dels nens i espera que arribin a una entesa amb Gerard Piqué.

Del que no s'ha volgut pronunciar és de la nova relació sentimental del seu ex, Clara Chía, i només parla d'ella mateixa, assegurant que "puse todo lo que tenía” en la relació amb el futbolista del Barça i en la seva família, fins i tot, canviar els seus hàbits de vida "nómada", posant la seva carrera en segon terme per quedar-se a Barcelona, on juga el seu ex: “Fue un acto de amor. Gerard quería jugar al fútbol y ganar títulos, y yo tenía que apoyarlo. Quiero decir, que uno de los dos tuvo que hacer un sacrificio, ¿no?”. I sobre el futur, de moment no vol saber res de parelles: "Puedo estar sola. Toda mi vida he estado en relaciones y pensé que ese era el estado ideal para una persona. Ya sabes, ser parte de una pareja. Pero en este momento, somos solo yo, los niños, mi familia y mis amigos. Esperemos a que se cierre ese agujero en mi pecho y luego ya veremos qué pasa".