Shakira està vivint tot un malson. Quan semblava que tornava a somriure engegant la gira i omplint els escenaris d’arreu d’Europa, tot s’ha torçat de nou. Què ha passat, ara? Doncs que tots els mitjans s’han bolcat a acusar-la de fer apologia del nazisme.

Anem a pams. Com és habitual, sempre que inicia un tour l’acompanya d’una campanya de merchandising brutal. Samarretes, llençols, fundes de mòbil... i joies. Tot, amb la imatge promocional de Shakira.

Doncs bé, una imatge d’un penjoll que venia a la pàgina web oficial ha fet les delícies dels seus detractors. Es tractaria d’un collar amb la icona del Sol Negre, símbol compost de dos cercles concèntrics amb dotze raigs al voltant. Es considera un símbol que representa la fi del món, utilitzat per les SS nazis durant la Segona Guerra Mundial. Actualment és un símbol recurrent entre els neonazis, recollit com una simbologia motiu de sanció que està prohibida. A la foto que han publicat molts mitjans es veu el fons de la pàgina de Shakira amb aquest símbol clarament visible.

shakira penjoll 3 instagram

shakira penjoll 4 instagram

Ara bé, si entrem ara veiem com el penjoll que venen no el conté. Ni a l’oficial ni tampoc a la pàgina en la qual es poden comprar les seves entrades, no apareix enlloc. La joia que venen té la mateixa forma i el mateix gravat al voltant amb el nom de Shakira, sí, però tenint a l’interior una sanefa. Però això no treu que si recuperes el contingut que hi havia anteriorment a la pàgina, pots comprovar que efectivament sí que el venien. Simplement han decidit retirar-lo en adonar-se'n del gran error que han comès.

penjoll shakira  livenation

penjoll shakira 2  livenation

Es podria pensar que algú ha fet un muntatge amb aquesta foto per deixar malament Shakira. Però que venien el collar és un fet. El que sobta és que la cantant encara no s’ha pronunciat al respecte, sense donar explicacions al respecte.

La gent està molt enfadada i han començat a deixar-la verda. L'acusen de nazi directament i molts asseguren que no la perdonaran mai. Com acabarà aquesta història?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat