Una de les qüestions que més interès va suscitar des que es fes públic el presumpte crim de Daniel Sancho a Tailàndia van ser els seus antecedents amb la justícia i altres causes penals. Deixant de banda el seu luxós estil de vida, dedicat al complet al lleure i el gaudi, així com les seves influents amistats en cercles de l'alta societat madrilenya —vegeu casos com el de Froilán o la família Onieva—, saber si al fill de Rodolfo Sancho el precedia algun cas similar era (i és) determinant per tal que les autoritats i l'audiència poguessin començar a encaixar les peces del trencaclosques.

daniel sancho efe
Imatges de la detenció de Daniel Sancho a Tailàndia. / EFE

Si bé durant la temporada estival ja es van recollir alguns dels problemes que el cuiner hauria tingut amb les autoritats, així com que tenia un judici pendent per un altre cas, sembla que ara surt a la llum un testimoni molt significatiu. Tot això en els mesos previs al judici més important de la seva vida: el que decidirà si ha de fer front a la pena capital per assassinar i esquarterar Edwin Arrieta o no.

Parla l'home a qui Daniel Sancho va agredir en el passat

Fa només alguns dies que Y ahora Sonsoles, el programa de les sobretaules d'Antena 3 presentat per Sonsoles Ónega, comptava amb una entrevista de gran valor per al mediàtic esdevenir del cas. I és que un home a qui van anomenar Luis, per tal de preservar l'anonimat, va explicar la seva dramàtica història amb el facultatiu mort, qui l'assetjava constantment i a qui va acabar denunciant. Amb tot, sembla que ara tenim també l'altra cara de la moneda. La que no li fa cap favor al fill de Silvia Bronchalo. El nou TardeAR de Telecinco parlava el passat 3 d'octubre amb Richard William Medina, un jove que diu haver viscut una esbroncada monumental amb Daniel en el passat de la qual no guarda cap bon record.

tardear daniel sancho telecinco
tardear daniel sancho telecinco
El testimoni de Richard William Medina. / Telecinco

Tot va succeir fa vuit anys, en el 2015, a una discoteca de Madrid. "Nos estuvo increpando y ahí le propinó un puñetazo a un amigo mío", començava a explicar, afegint que l'ara reclús al penal de l'illa de Koh Samui va acabar propinant-li "un manotazo" a l'amic en qüestió, que tenia un got a la mà. Un got important en el succés, ja que "con ese mismo vaso le partió los dientes". I si algú pensava que ja havia arribat al desenllaç sagnant de tot plegat, pot tornar a seure perquè això no ho és tot. Medina també va rebre: "yo me acerqué y me dio un golpe que me rompió la nariz (...). Me dio patadas en el suelo y me rompió el hueso metacarpiano".

tardear daniel sancho telecinco
Manuel Marlasca a TardeAR. / Telecinco

D'acord amb el periodista Manuel Marlasca, aquests dos implicats estarien acusats de lesions lleus, mentre que Sancho de lesions greus amb l'agreujant del got de vidre. Caldria considerar que aquesta no seria la primera agressió de l'historial passat del xef, ja que també tenia pendent un altre judici per un delicte de lesions que data del 9 de novembre de 2019.

Les gens encoratjadores declaracions del seu exadvocat

Khun Anan, qui fins fa molt poc era advocat de Sancho a Tailàndia, ha trencat el seu silenci després de ser convidat a retirar-se de la defensa per part l'equip que el protagonista d'Al salir de clase ha contractat. En una entrevista que ha concedit en exclusiva a la revista Semana, el lletrat ha fet declaracions molt dures de cara al futur del detingut. ''Si no cambian de estrategia legal, será condenado a pena de muerte sí o sí''. Un argument que coincideix amb la demanda de les conseqüències d'acord amb l'acusació d'assassinat premeditat de la Fiscalia.

khun anan daniel sancho efe
L'advocat Khun Anan. / EFE

Els girs de guió en la voràgine mediàtica són constants. Però, la realitat és que, d'acord amb la ja conclosa investigació, el futur de Daniel Sancho és més aviat negre.