Ho ha tornat a fer. Rosalía és molt gran. Canta com els àngels i diu les lletres que li surten del monyo. I ara, el seu darrer hit està tornant boig mig planeta.

rosalia weekend

Rosalía i The Weekend (@rosalia.vt)

Fa un temps, quan va sortir el seu Milionària, tothom anava ple d'allò d'"el meu cumpleanys". Però si la de Sant Esteve Sesrovires diu cumpleanys, doncs cumpleanys sigui. I ara ha tornat a fer servir una expressió que ha deixat molts fans amb els ulls com a taronges. Col·laboració amb el cantant canadenc The Weekend. Una de les cançons més escoltades de la història d'Sportify i amb reproduccions milionàries a YouTube, 'Blinding lights. Un èxit mundial com n'hi ha pocs en aquest 2020 que ara ja té un remix on Rosalía canta al costat de l'autor de la peça. Un tema meravellós que té una particularitat. Primer, vegin, escoltin i llegeixin:

S'han fixat en què diu al minut 2'57"? "Y llega. Duermo con la luz abierta esperando pa' que vengas"... I milions de caps esclatant davant l'expressió de Rosalía. Una catalanada com una casa de pagès que sona meravellosa en la seva veu.

rosalia duermo luz abierta

En català, s'acostumen a utilitzar indistintament les expressions "dormo amb el llum encès" o "dormo amb el llum obert". Però al traduir-ho a l'espanyol, molts fans han col·lapsat. Castellanoparlants poc habituats o gens a aquesta frase, que ha esdevingut viral a les xarxes:

Blinding lights diu la cançó... Llums encegadores... Els que han quedat enlluernats per la luz abierta de Rosalía són els castellanoparlants.