Un actor anglès ha verbalitzat un dels al·legats més demolidors que es recorden a dia d'avui en contra d'una tradició amb la qual milers d'espanyols s'omplen la boca que continua, lamentablement, entre nosaltres.

ricky gervais emmy

Ricky Gervais critica els toros a Espanya (@rickygervais)

ricky gervais

Ricky Gervais (@rickygervais)

El magnífic actor i director Ricky Gervais no és la primera vegada, ni serà l'última, que destrossi els taurins i la tauromàquia. Ferm defensor dels animals, s'ha erigit des de fa temps en dit acusador dels que continuen argumentant que treure un toro a una plaça i fer-lo patir és una tradició, i que l'animal està preparat pel que li espera, i que si no, no existirien, i xerrameca abjecta de gent com Fran Rivera o Bertín Osborne. Però difícilment superarà la darrera repassada que els hi ha dedicat a tots ells: "La veritat és que prefereixo que guanyi el toro. Prefereixo que no lluiteu contra el toro, però si ho feu, si trieu torturar un toro fins a la mort per diversió, espero que es defensi. I l'autodefensa no és delicte".

froilan elena joan carles toros 2  efe

Froilán, Victòria Federica, Elena i Joan Carles (Efe)

L'intèrpret de The Office i After life ho té claríssim i dedica una sèrie de preguntes on no estalvia adjectius lapidaris: "Qui vol torturar un animal fins a la mort per diversió? I quina mena de putos imbècils van a veure-ho? 'Vaig a torturar aquest toro fins a la mort. Estarà espantat i ho faré lentament, apunyalant amb coses perquè perdi sang '. Està aterrit, la gent crida i està desorientat. Només vol que pari. El toro no ha fet res dolent i no vol lluitar. Jo no vull que lluiteu contra el toro i el toro no vol lluitar. Si trieu lluitar contra un toro per diversió: Que us follin!". Gervais lamenta alguns dels arguments que es troba a Twitter: "Llegeixo coses a Twitter com: 'No estic d'acord amb els toros, però el tio no mereix morir' ... El toro s'està defensant, ¿què farà? Té banyes i intenta aturar un sàdic que el vol torturar fins a la mort. I la gent diu: 'És una tradició'. També l'esclavitud. A la merda la tradició! També ho era la caça de bruixes o el sacrifici de nens". 

I a Twitter, precisament, els defensors de la pàtria i els toros li han saltat a la jugular amb més sadisme que el dels toreros a plaça:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat