Ricardo Darín va seduir mig món quan el vam veure a principis dels 2000 interpretant l'estressat i malcarat fill d'El hijo de la novia que fa un gir de 180 graus i obre el seu cor a fer bones accions, com la de celebrar un nou casament dels seus pares octogenaris, ella amb alzheimer.

darin5

El hijo de la novia

A partir d'aquí, comptar amb ell en una pel·lícula és sinònim d'èxit: Nueve reinas, Relatos salvajes, El secreto de sus ojos, Truman o Luna de avellaneda. Però ara la imatge que projecta a les seves pel·lícules està en entredit. Precisament a Luna de avellaneda va compartir escenes amb una col·lega argentina, Valeria Bertuccelli.

darin2

Luna de avellaneda

Ara Bertuccelli ha sacsejat el país al parlar d'una icona de l'Argentina amb uns termes que han sorprès tothom. Acusa Darín de maltractaments i d'haver difós falsos rumors sobre ella. En una entrevista al canal A24, Bertuccelli parla d'una nova experiència laboral que van tenir junts recentment, l'any 2013, amb l'obra de teatre Escenas de la vida conyugal.

Obra que va abandonar perquè "no podia resistir cap tipus de maltractament. Va ser la primera vegada en la meva vida que vaig sentir la maldat". L'actriu creia que ell demanaria disculpes, cosa que no va fer mai, i per això ara ha parlat:

darin3

A24

"No quiero entrar en ningún detalle. Pero muchas veces hasta me desmayé en bambalinas porque no lo soportaba. Como mujer, me sentí reducida. Dejé una obra exitosa porque no resistía los malos tratos", assegura la intèrpret, que diu que ell la menystenia i la tractava amb agressivitat. També li va doldre molt que els mitjans s'inventessin que s'havia enamorat de Darín, "y que mi marido me sacó de una oreja de la obra. ¡Siniestro! A mí nadie me saca de una oreja de ningún lado. Como mujer, me sentí reducida". La funció va durar fins que ella no va poder més i l'agència de premsa li va demanar que expliqués en públic la versió que als dos els havien sorgit pel·lícules i no podien continuar amb l'obra.

Darín ha sortit al pas de les acusacions dient que el que hi va haver durant l'obra va ser un malentès entre tots dos, un moment de "desintel·ligència" sobre el que després "hablamos a solas, lloramos, nos abrazamos, dimos por superado el episodio y seguimos adelante". El 'bombita' de Relatos salvajes assegura que ell no és cap bomba de rellotgeria que ho faci passar malament a ningú. A Bertucelli la va substituir, però, l'actriu Érica Rivas, que va passar també per una situació similar i en sentir la seva predecessora a la tele, va escriure un tuit agraint el pas que va fer:

darin4

Veurem si les paraules de Bertuccelli provoquen un efecte dòmino en d'altres companyes de Darín.