La investigació contra Daniel Sancho ha conclòs. Així ho ha confirmat la policia tailandesa el dilluns 2 d'octubre després de pràcticament dos mesos des que el macabre crim de l'illa tailandesa de Koh Phangan sortís a la llum. Com ja hem recollit en les darreres setmanes a EN Blau, el fill del famós actor Rodolfo Sancho roman reclús a la presó de Koh Samui des del passat 7 d'agost a l'espera que comenci el judici en què se l'acusa d'assassinar i esquarterar el cirurgià colombià Edwin Arrieta

daniel sancho youtube
Daniel Sancho. / YouTube

Mentre les informacions sobre la seva vida passada no deixen de fluctuar pels diferents mitjans de comunicació i les tertúlies televisives, el focus mediàtic també se centra en les inevitables conseqüències que les terribles accions que el cuiner va confessar haver comès tindran sobre la seva persona. Plana constantment sobre tot plegat la possibilitat de la pena de mort, que sí que és legal a Tailàndia, i l'efectivitat de la qual seria demanada per la Fiscalia d'acord amb els indicis que es tracta d'un assassinat premeditat. Però, la defensa de Sancho, capitanejada pel reconegut advocat Marcos García Montes, no desisteix i afronta el disseny d'una estratègia per evitar la pena capital. 

Un ventall de possibilitats per a Daniel Sancho

Y ahora Sonsoles, el programa presentat per Sonsoles Ónega que lidera la franja de la tarda en el panorama estatal, va posar llum sobre una de les qüestions més escabroses i de què menys dades es tenia fins fa ben poc: la veritable relació entre la víctima i el presumpte autor dels fets. I és que, si bé des d'un inici es va publicar que ens trobàvem a davant d'un crim de caràcter passional, així com que la relació entre Sancho i Arrieta anava més enllà de l'amistat, va ser l'aparició a l'espai d'Antena 3 d'un home anomenat Luis que va commocionar i aportar una altra visió. L'entrevistat admetia en la narració d'un relat fosc com va ser assetjat pel facultatiu, qui es presentava al seu domicili i fins i tot el va arribar a amenaçar. La disputa va acabar per la via legal amb Edwin admetent bona part de les acusacions.

daniel sancho edwin arrieta rtve
Edwin Arrieta amb ell hores abans del crim. / RTVE

Són informacions com aquesta en què la defensa de Sancho podria emparar-se en l'hora d'evitar el perjudici més gran per al seu client. Una rebaixa de la condemna, que a hores d'ara difícilment s'escapa d'oscil·lar entre la cadena perpètua i la pena capital, només commutable pel rei de Tailàndia i seguint les petjades del català Artur Segarra. Una possibilitat d'atenuant que pot ser clau i la via idònia perquè la condemna final sigui inferior quant als anys que passarà dins de la presó.

Quina pot ser la condemna final al fill de Rodolfo Sancho?

El mateix programa abans esmentat tenia recentment l'oportunitat de xerrar amb un dels tres jutges del cas i la seva declaració ha aportat informació molt sucosa per als seguidors de la història. Sembla que, de demostrar-se que no hi ha premeditació —entre altres qüestions, desmentir les imatges en què, presumptament, es veu a Daniel Sancho comprant articles com ganivets i bosses de plàstic—, la pena podria rebaixar-se a la cadena perpètua abans esmentada. Serien només quinze els anys que, almenys, hauria de passar dins del centre penitenciari assignat. A més, testimonis com el de Luis o un vídeo de contingut sexual en què es veuen clarament les coaccions d'Edwin Arrieta, podria ser determinant si es tenen en consideració en el procés judicial.

daniel sancho atresmedia
Daniel Sancho en la reconstrucció del crim. / Atresmedia

Com a molt d'hora, s'espera que el judici se celebri en uns dos mesos. Serà llavors quan el cercle quedi tancat i se sàpiga quina és la resolució final.