2022 està sent, sens dubtes, un any d'intensitat màxima per al tennista Rafael Nadal. Ha sumat dos títols més de Grand Slam al seu impressionant palmarès, primer a Austràlia i fa un parell de setmanes a París, aixecant el seu 14è Roland Garros. Ja en porta 22, un colós. Una fita que ha assolit superant dificultats màximes, com la lesió al peu que l'està martiritzant i per la qual s'ha hagut de punxar abans de cada partit a la terra batuda francesa. Si no fos per aquestes intervencions locals no podria ni caminar. Sap que no pot continuar així, i, si vol intentar engrandir la seva llegenda esportiva i no retirar-se, haurà de sotmetre's a una operació per "matar" els nervis malmesos i abandonar els remeis temporals. Wimbledon, a finals d'aquest mes de juny, és el seu gran objectiu. Si arribarà o no en condicions físiques òptimes és tot un misteri. Ara bé, en quant a sensacions i positivitat, el manacorí està on fire.

Rafa Nadal EuropaPress
Rafa Nadal en guanyar Roland Garros 2022 / EuropaPress

Amb la copa dels Mosqueters a la butxaca, en Rafael i la seva parella Mery (o Xisca​) Perelló estan gaudint d'uns dies de descans en el luxós iot propietat de l'esportista. La brisa marinera i el moviment de les onades de la Mediterrània semblen un fantàstic bàlsam per agafar forces i continuar endavant. Nadal necessita repòs, però no és pas l'únic. La Mery també haurà d'abaixar el ritme durant els propers mesos, perquè la revista '¡Hola!' acaba de confirmar el que era un secret a veus: esperen el seu primer fill. Està embarassada. El regal més bonic que la vida pot oferir a una parella d'enamorats com ells, més important que qualsevol èxit esportiu o reconeixement públic.

La famosa revista acaba amb les especulacions sobre l'estat del matrimoni, que porten 17 anys junts i 3 com a casats. I ho fan amb un seguit d'imatges exclusives en les que es pot apreciar la incipient panxa de Perelló, que ha intentat dissimular el seu estat durant les darreres setmanes coincidint amb la cita tennística parisenca. Les fotos són precisament d'aquesta escapada nàutica. La Mery porta un vestit de bany de premamá, un detall irrefutable. Que la parella hagi permès que els paparazzi que els empaiten a totes hores els immortalitzessin d'aquesta manera és la prova més fefaent del vistiplau de tots dos a que s'esbombi la bona nova. Ja no ho amaguen, segurament perquè, afortunadament, la gestació va pel bon camí. No coneixem detalls sobre la possible data de naixement de la criatura, però a partir de la confirmació s'obre la veda, les apostes i les elucubracions.

Rafa Nadal y Mery Perelló embarazo Hola
L'embaràs de Mery Perelló i Rafael Nadal / ¡Hola!

Els rumors es van convertir en ensordidors durant la darrera gesta esportiva de Nadal: les càmeres de televisió oferien sovint la imatge de la seva dona asseguda a les graderies, destacant la tria de vestuari de la mallorquina: roba ampla, còmoda, a través de la qual no es podia percebre cap tipus de canvi en la seva anatomia. Una estratègia, però, que va posar en alerta a la professió, que se les sap totes. I efectivament, un parell de setmanes després, tot ha quedat dat i beneit. D'aquesta manera es fa realitat els somni de tots dos, i que el propi Rafael va expressar en una entrevista a l'abril de 2020: "Espero ser padre en un futuro no muy lejano". El compte enrere ja ha començat i la criatura tocarà a la porta ben aviat. El més important: que ho faci sana i feliç, com els seus progenitors i, especialment, la mare de 33 anys, sobre la que recaurà tot el pes i els detalls menys atractius de l'embaràs.

Rafa Nadal y Mery Perelló / EFE
Rafa Nadal i Mery Perelló es van casar a l'octubre de 2019 / EFE

El peu li farà mal, els anys li pesaran, però qui li havia de dir que seria tan joiós amb 36 anys? Al marge de qualsevol discrepància amb el tennista (fora de les pistes, és clar), la nostra felicitació més sincera a la parella.