Polèmica campanya publicitària la que ha ideat la Junta d'Andalusia per visibilitzar la lluita contra la violència de gènere. Especialment per les imatges i el text que les acompanya. Fotos de dones extretes de bancs d'imatges, de dones que no són víctimes reals de maltractaments, segons han justificat, però que no han evitat que els estiguin plovent pals per totes bandes. 

campanya junta1

campanya junta2

campanya junta3

Triar unes imatges de dones amb un somriure d'orella a orella no era el que precisament s'esperava d'una campanya com aquesta. I després de moltes veus de diferents formacions polítiques i de representants de moviments feministes, la darrera en atonyinar la 'genial idea' de la junta andalusa ha estat precisament l'actriu sevillana Paz Vega, visiblement irada amb tot el contingut de la campanya. Literalment, Vega no dona crèdit al que ha vist i considera "aberrante la foto y el texto!! Una vez más, el foco está en la agredida, en la violada, en la victima. Y no en el violador!!". La intèrpret va protagonitzar fa uns anys la primera pel·lícula espanyola que tractava obertament la xacra de la violència de gènere, en un film colpidor al costat de Sergi López, Sólo mía. I ara no està disposada a passar per alt la terrible equivocació en triar fotos de dones somrient.

solo mia

Sólo mía

"¿¿Por qué en vez de poner a una chica sonriente como si no hubiera pasado nada, pusieran la cara del violador o del maltratador?? Claro que la vida sigue después de una relación donde te han pegado, te han vejado, te han violado.. (si es que no te han matado ). Pero la vida no sigue de la misma manera. El miedo y las secuelas psicológicas quedan para siempre. Asi que no me vendan caritas sonrientes y felices.. Basta de banalizar con esto!! Pongamos la atención en los agresores, en los violadores y en los asesinos que dejan niños huérfanos... Háganle la foto a ellos!!!". Més clar no ho podria haver dit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No doy crédito a la campaña que desde la Junta se ha lanzado en Andalucía. Es aberrante la foto y el texto!! Una vez más, el foco está en la agredida, en la violada, en la victima. Y no en el violador!! Por qué en vez de poner a una chica sonriente como si no hubiera pasado nada, pusieran la cara del violador o del maltratador?? Claro que la vida sigue después de una relación donde te han pegado, te han vejado, te han violado.. (si es que no te han matado ) Pero la vida no sigue de la misma manera. El miedo y las secuelas psicológicas quedan para siempre. Asi que no me vendan caritas sonrientes y felices.. Basta de banalizar con esto!! Pongamos la atención en los agresores, en los violadores y en los asesinos que dejan niños huérfanos.. Háganle la foto a ellos!!! #bastaya #violenciamachista #violenciadegenero #asinovamosaningunaparte

A post shared by Paz Vega (@pazvegaofficial) on

Des de l'agència de publicitat encarregada de la campanya el que han dit és que "hubiera sido una irresponsabilidad utilizar mujeres reales que han sufrido malos tratos, ya que se hubiera puesto en peligro su seguridad". Però queda clar que l'alternativa escollida no ha estat la més adequada.