Paco León té la virtut de generar encesos debats per totes les publicacions que fa a les seves xarxes socials. El van lapidar per fer-se una selfie nu assegut a la tassa del vàter, caracteritzat com un personatge transsexual amb una perruca mentre preparava una sèrie. De frívol en amunt, van dir d'ell.

paco leon vater

@pacoleon

Sovint ensenya el seu cos nu, i ho defensa davant qui no li agradi aquesta sobreexposició pública del seu cos despullat: "Cuando estoy feliz me da por desnudarme, hay gente que eso le parece mal, hasta se ofenden. Ahora que me liberé de esas mierdas de complejos, a quien no le guste que no mire". Afortunadament, l'intèrpret i director d'Arde Madrid pensa seguir fent bullir d'ira segons quins usuaris que no li perdonen una. Fins i tot, creant polèmiques absurdes i amb ganes de tocar el que no sona, faci el que faci. 

paco leon3

@pacoleon

Paco León no es mossega la llengua ni  té cap problema en parlar de la seva vida privada. Ha dit que quan va conèixer la seva dona, aleshores ell tenia un nòvio. Defensor de la causa LGTBI, acaba de penjar una foto al seu Instagram on es veu una parella d'homosexuals fent-se un petó a Rússia davant una gran estàtua de Lenin, un d'ells ensenyant el cul, i acompanyada de diferents etiquetes com #conunpar, #valientes, #derechoshumanos o #homofobia. L'objectiu és més que clar: elogiar els protagonistes de la imatges per fer una cosa tan necessària i espontània com fer-se un petó, estiguis on estiguis, però especialment en països on ser gai està perseguit.

Quin és el problema que li han vist alguns a la foto? Que li retreuen a l'actor un atac al comunisme i un desafiament a la figura de Lenin i no a la pròpia Rússia actual, recordant-li que Lenin va despenalitzar la homosexualitat a la antiga URSS. Entre els historiadors de nova fornada i els defensors de León, s'ha generat un cop més, un encès debat a la xarxa:

 Hi ha qui li ensenyes la lluna i et mira el dit. Doncs això.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat