Una nova mort ha sacsejat el món de la TV i el cinema. Especialment, per la joventut de l'actriu que ens acaba de deixar. Parlem de Nicky Ayxox, intèrpret de només 47 anys que ens acaba de deixar tal i com ha informat la seva cunyada: “La meva bella, intel·ligent, ferotge, increïblement talentosa i afectuosa cunyada, Nicki Aycox Raab, va morir ahir amb el meu germà, Matt Raab, al seu costat. Nicki i Matt van tenir una vida meravellosa junts a Califòrnia. Definitivament era una lluitadora i tots els que la coneixien l'estimaven”.

Aycox, nascuda l'any 1975 a Oklahoma, va irrompre en la indústria amb un paper a la comèdia Una chica explosiva, tot i que la seva gran oportunitat li va arribar de la mà de la minisèrie Over there, on feia el paper de la soldat 'Brenda Mitchell'. Després, mica en mica s'aniria fent un nom especialment en el món de la petita pantalla, amb papers a Caso abierto, Cosas de marcianos, Yo y el mundo, Ally McBeal, Expediente X, C.S.I., Ley y orden, Mentes criminales i Supernatural, on va fer un icònic personatge en una de les sèries de fantasia més celebrades: el de 'Meg Masters', un dimoni sense nom, al que es coneixia com a 'Meg' per ser el nom de la dona que va posseir, una seguidora de Llucifer.

nicky2
Nicky Aycox a 'Supernatural'
nicky3
Nicky Aycox a 'Jeepers Creepers 2'
nicky4
Nicky Aycox

Més enllà de la televisió, l'actriu també va anar traient el cap en algunes produccions per a la gran pantalla. Pel·lícules de no gaire renom, exceptuant, tal vegada, un paper a Jeepers Creepers 2, a més de participar en films com Seduciendo a un extraño, X-Files: creer es la clave, o La chica del tren. Aycox va aparcar la seva faceta com a actriu ara fa uns anys per dedicar-se al món de la música, des que va aparèixer per darrer cop en una pel·lícula, l'any 2014 a La prueba mortal. L'any següent fins i tot va publicar un EP, Red Velvet Room, format per cinc cançons composades per ella. Fa dos anys, però, va rebre un sotrac terrible, abandonant tota activitat professional, ja que li van diagnosticar leucèmia, una terrible malaltia que probablement hagi estat la causant de la seva mort, tot i que no n'han transcendit més detalls. Des del moment que va informar de la seva malaltia, anava commovent els seus seguidors explicant a xarxes com anava evolucionant, a més de dedicar bona part del seu temps a la cuina, convertint-se en xef de menjar vegà i compartint les seves receptes amb els seus seguidors.

81629276 1450666758433664 337593350929135432 n
Nicky Aycox i la seva parella / Instagram

Aycox va morir el passat 16 de novembre a casa seva, envoltada de la seva família, però no ha estat fins ara que ha transcendit la trista notícia. En saber-se, nombrosos col·legues i companys de professió han expressat l'enorme buit que deixa, per exemple, en un company seu de Supernatural, Eric Kripke: "Destrossat en saber que la gran Nicki Aycox, la nostra primera Meg Masters, ha mort. Massa jove. Era deliciosa i pronunciava les frases com mel i verí". Descansi en pau.