Actor, músic, compositor, guionista i humorista. Totes aquestes coses era, a nivell professional, Mauro Muñiz. A més a més, els que el coneixien destacaven sempre d'ell que era una persona encantadora, mai amb un 'No' per resposta i sempre disposat a ajudar als que ho necessitaven. I avui ens hem llevat amb la tristíssima notícia de la seva mort sobtada als 58 anys. Fill dels periodistes Paloma de Urquiza y Mauro Muñiz i germà de l'eurodiputada socialista María Muñiz, Don Mauro (que així era com se'l coneixia en els seus monòlegs còmics), va començar a treure el cap a nivell artístic a Paramount Comedy i al programa 'La Hora Chanante', al costat de Joaquín Reyes, Ernesto Sevilla o Pablo Chiapella.

mauro4
Mauro Muñiz
299665447 781755689940277 7516707165214945567 n
Mauro Muñiz / IG

Després de ser teclista del grup La Cabra Mecánica va fer carrera actuant en nombroses obres teatrals, programes de televisió o moltíssimes sèries i pel·lícules. El seu currículum era dels que feien sentir-se orgullós: 'Dragón Rapide', 'La rusa', 'Esquilache', 'Tres bodas de más', 'Perdiendo el este', 'Los hombres son de Marte y las mujeres de Venus', 'Sangre y arena', 'Las cartas de Alou', 'El comisario', 'Aída', 'Los hombres de Paco', 'Sin tetas no hay paraíso', 'Hospital central', 'Museo Coconut', 'Gran Hotel', 'La que se avecina', 'Cuéntame'... Precisament a la comunitat de veïns més famosa de la televisió a Espanya tornen a estar de dol després que no fa ni un mes que van acomiadar l'actriu Laura Gómez-Lacueva als 48 anys després d'una llarga lluita contra un càncer.

243324034 1471664323191294 6698008786745096672 n
Mauro Muñiz / IG

De moment es desconeixen les causes de la mort de Muñiz, però de seguida que s'ha sabut la notícia, la xarxa s'ha omplert de mostres d'escalf cap al difunt intèrpret. Per exemple, del còmic Luis Piedrahita, que reflectia el sentiment generalitzat de tots aquells que el van conèixer: "Un cómico de pura cepa, uno de los de siempre. Un tío comprometido, culto y conocedor. Un clásico". O les sentides paraules que li ha dedicat el director Borja Cobeaga, que el va dirigir a 'Pagafantas' o 'No controles', i que també s'acomiadava d'ell amb unes commovedores paraules: "Enorme actor con el que tuve el placer de trabajar en varias películas, cortos y programas de televisión. Pocas personas más graciosas con las que trabajar y salir a cenar. Te vamos a echar mucho de menos, Mauro".

Divorciat i pare de dues filles, el diari El correo ha recordat com va començar en això de fer riure els altres: "Había visto algo de Eddie Murphy en Canal Plus. Y necesitaba mucha pasta porque no tenía para comer. Supe que en el restaurante estaban haciendo un casting y fui a ver qué pasaba. Me puse a hablar 5 minutos. Después me pidieron si podría traer otros 5 minutos para la próxima semana. Y a los 10 días debuté allí". A banda de les sèries que li van donar fama, també va participar en una exitosa obra de teatre, La fuga, a Madrid, al costat d'Amparo Larrañaga, Kira Miró i José Luis Gil, gran amic seu i company a La que se avecina, i que ara s'està recuperant d'un ictus.

mauro2
Mauro Muñiz i José Luis Gil
mauro3
Mauro Muiñiz, Amparo Larrañaga, Kira Miró i José Luis Gil a 'La fuga'

En televisió també va participar en programes com Vigilante de la tele, presentat per Manu Carreño i a Carta de ajuste, a TVE, amb José María Íñigo i Minerva Piquero, així com també va posar veu a campanyes publicitàries com Domino’s Pizza i Aquarius. Descansi en pau.