A Andreu Buenafuente, als seus programes, li agrada estar acompanyat d'una banda de música que toca en directe. De vegades, alguns dels músics integrants han estat molt més que algú que tocava la guitarra, el piano o la bateria. Hi ha hagut casos en els que prenien més protagonisme, gràcies a la seva bonhomia, el seu somriure i la seva bona sintonia amb el presentador de Reus. Joan Eloy era un dels exemples més paradigmàtics. I ara, tal i com tristament s'ha confirmat, ha mort.

Un home amb una cara de bona persona que se la trepitjava. Desprenia una bondat proporcional al seu talent. I era evident que entre ell i Buenafuente hi havia respecte, amor i amistat. No era estrany veure el músic somrient sorneguer, sense dir res, amb picardia. O a carcajada limpia. Buenafuente sabia si algun acudit o broma era bo només sentint si en Joan Eloy es descollonava. Llavors era molt bon senyal. I quan opinava, de tant en tant, sempre eren comentaris de qualitat. 

L'home de les ulleres i les camises florejades, inseparable de Buenafuente, no només va estar al costat del còmic català. Com  a músic, va tenir una àmplia carrera acompanyant artistes com Jimmy Page, Joan Baptista Humet, Litus o Joaquín Sabina en algunes de les seves gires. Ha estat el mateix Buenafuente qui ha fet un emocionantíssim tuit de comiat cap a qui va tocar al seu costat durant tants anys.

Una notícia que ha colpit els fans, que recorden la seva eterna rialla:

Esperem que allà on estigui, se segueixi sentint ben fort la seva música i la seva rialla. Descansi en pau. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat