De la sèrie Hospital Central van sortir desenes i desenes d'actors i actrius de primer nivell que en algun moment o altre van passar pels passadissos i els quiròfans de l'hospital més famós de la televisió a Espanya. I no és d'estranyar, tenint en compte que estem parlant d'una de les ficcions més longeves de la televisió, 20 temporades emeses entre el 2000 i el 2012 a Telecinco, amb 300 capítols, que es diu aviat. La llista d'intèrprets i personatges molt estimats pel públic és inacabable. Actors i actrius que sempre més quedaran lligats a aquell hospital, com els tristament desapareguts Jordi Rebellón per culpa d'un ictus o Arturo Arribas, en un incendi, a més d'Antonio Zabalburu, Mar Regueras, Pablo Carbonell, Sergi Mateu, Lluís Marco, Fátima Baeza, Nacho Fresneda, Alicia Borrachero, Patricia Vico, Carolina Cerezuela, Carles Francino i tants i tants altres. Entre l'elenc principal dels començaments d'Hospital Central, una actriu que feia el paper de la doctora Andrea Valverde, Rosa Mariscal.

rosa mariscal
Rosa Mariscal i Jordi Rebellón a 'Hospital Central'
rosa mariscal5
Rosa Mariscal a 'Hospital central' / Telecinco
rosa mariscal3
Rosa Mariscal i Jordi Rebellón a 'Hospital Central'

Lamentablement, s'acaba de saber la seva mort a l'edat de 52 anys, deixant commoguts tots els seus amics i col·legues de professió. N'ha informat la Unión de Actores y Actrices, donant el seu condol i deixant tothom colpit.

Mariscal va treballar en nombroses obres de teatre, produccions televisives i pel·lícules, més enllà de la fama i la popularitat que li va donar el seu recordat personatge a Hospital Central, on va interpretar durant més de tres anys el personatge de la pediatra Andrea Valverde, i on bona part de la trama tenia una relació sentimental amb l'altre actor que ens va deixar fa uns mesos, Jordi Rebellón, l'emblemàtic 'Doctor Vilches'. A la sèrie Hospital Central va fer el paper durant els primers 80 capítols, sis temporades, on l'èxit era incontestable, amb uns índex d'audiència descomunals, arribant fins i tot a un 30% de quota de pantalla i més de 4.000.000 d'espectadors que no es perdien un capítol. Finalment el seu personatge, després de viure un apassionat affaire amb el doctor Vilches, decideix traslladar-se al camp amb una cosina seva i començar una nova vida.

rosa mariscal4
Rosa Mariscal

En cinema, a l'actriu la vam veure a Cuando vuelvas a mi lado, de Gracia Querejeta, Agujetas en el alma, de Fernando Marinero o Amor, curiosidad, prozak y dudas, de Miguel Santesmases. En televisió la vam veure a Señor alcalde, La otra familia, Periodistas, 7 vidas o Herederos. I en teatre va participar en nombroses obres, pujant damunt l'escenari per Todos eran mis hijos, Poeta en Nueva York, Yerma, Fuenteovejuna, El baile de las máscaras, Los Pelópidas, Una bala perdida o Rigoleto. Descansi en pau.