Durant la dècada dels 80, hi va haver pel·lícules icòniques protagonitzades per nens o adolescents. En aquesta categoria hi trobem films inoblidables d'aquells anys, com Los Goonies, Karate Kid, Regreso al futuro o Teen Wolf. Però també hi va haver lloc per una sèrie de pel·lícules d'humor absurd, estripat i cafre, amb films mítics com Top secret, Aterriza como puedas o Agárralo como puedas. I a mig camí entre la paròdia i l'astracanada també va treure el cap una saga que treia punta a un departament de policia ple de freakies adorables i inadaptats: Loca academia de policía.

loca academia de policia poster

Degut a l'èxit de la primera entrega, de l'any 84, se'n van fer sis més. Explicava com els hi anava a uns reclutes peculiars al servei de l'ordre, encarregats de fer complir la llei, quan difícilment els hi demanaries que rescatessin el teu gatet que ha pujat dalt d'un arbre. Uns personatges que encara avui en dia recorda tota una generació.

loca academia policia escena

'Loca academia de policia'

Liderats per 'Mahoney', un delinqüent reincident que es fa poli per lliurar-se de la presó, la resta de personatges carismàtics incloïa gent tan particular com 'Hightower', un armari encastat amb un cor encara més gran que el seu cos; el comandant 'Lassard', a qui fan una fel·lació sota un faristol mentre fa un discurs a la companyia; la sergent 'Callahan', una dona dura i forta, però en el fons, una romàntica; el tinent 'Harris', histèric per imposar ordre en una companyia de bojos; 'Tackleberry', un flipat apassionat de les armes; els cadets 'Blankes' i 'Copeland', dos pilotes que acaben ballant el Bimbó amb homes vestits de cuir al mític bar 'The blue oyster'; o 'Jones', capaç de fer qualsevol so amb la boca:

En l'ampli elenc hi falta un dels personatges femenins més estimats: la cadet 'Laverne Hooks', una dona entranyable, apocada, tímida, amb veu de pito, que no defalleix i compleix el seu somni de ser oficial de policia tot i que els oficials instructors la volen menystenir:

L'actriu que l'interpretava era Marion Ramsey, que malauradament acaba de morir als 73 anys a la seva casa de Los Angeles. Amb una sòlida carrera a Broadway, ha estat el seu mànager qui ha informat de la trista notícia després que portés un temps arrossegant una malaltia. 

marion ramsey

Marion Ramsey

Descansi en pau.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat