Els britànics encara ploren la mort de la reina Elisabet II, que ens va deixar el passat 8 de setembre, i avui, dos mesos després justament s'estrena la cinquena temporada de la sèrie que parla dels Windsor, The Crown. Enguany, qui dona vida a l'emblemàtica reina britànica és la meravellosa actriu Imelda Staunton, intèrpret a qui hem vist en nombroses i icòniques pel·lícules com Los amigos de Peter, Mucho ruido y pocas nueces, Shakespeare in love o Vera Drake. També va aparèixer en dues de les pel·lícules de la saga Harry Potter, La orden del fénix i Las reliquias de la muerte. Parte 1. I justament avui també hem sabut la mort d'un actor britànic que també va participar en els films del jove mag amb ulleres rodones i una cicatriu al front. Un intèrpret molt estimat entre la professió: Leslie Phillips, que ha mort amb dos anys més que la reina Elisabet, als 98 anys.

leslie phillips charles
Leslie Phillips amb l'aleshores príncep Carles d'Anglaterra
leslie2
Leslie Phillips
leslie3
Leslie Phillips, amb un jove Christian Bale a 'El imperio del sol'
leslie4
Leslie Phillips a 'Memorias de África'

Phillips ha estat un actor britànic dels de tota la vida, des que després de participar en la Segona Guerra Mundial amb l'exèrcit britànic, es va dedicar a la interpretació, amb una carrera important a l'esquena, forjada a base de talent i de tota una vida dedicada al cinema o la televisió, participant en més de 200 pel·lícules. Nascut a Londres l'any 1924, el vam poder gaudir en films com Memorias de África, El imperio del sol, Tomb Raider o Venus, per la qual va estar nominat als premis Bafta. En televisió, en la dècada dels 50 es va fer molt popular gràcies a la sèrie de comèdia Carry on, Doctor, però també Les aventures de Robin Hood Casanova. Damunt dels escenaris, en teatre, va actuar per la Royal Shakespeare Company, però no va ser fins fa uns anys quan va rebre el reconeixement de milions d'espectadors de tot el món... i va ser precisament per un barret, però no com aquest que agafava en una foto:

leslie phillips barret
Leslie Phillips

I va ser precisament per un paper on no se'l veia... sinó que se'l sentia. Perquè per les noves generacions d'espectadors joves de tot el món serà per sempre més la veu del barret que selecciona els nous alumnes de l'escola de màgia Hogwarts on va a parar Harry Potter. Aquell barret amb ulls que es posava damunt els caps dels nouvinguts i decidia el seu futur estudiantil, i a quina branca de l'escola entrarien segons el seu caràcter i la seva personalitat: Gryffindor (on entra Potter i els seus principals amics com Ron Weasley o Hermione Granger), Slytherin (on es troba el seu principal rival, Draco Malfoy), Hufflepuff o Ravenclaw.

sombrero harry
El barret de Harry Potter que tria a quina casa van a parar els nous estudiants de Hogwarts

Conegut com a Sorting Hat és un barret que de manera màgica determina a quina casa van els alumnes. Un barret que en la seva versió original tenia la veu profunda i inconfusible de Phillips:

Ha estat l'agent del veterà intèrpret qui ha confirmat la seva mort, de forma pacífica, mentre dormia, després de patir una llarga malaltia. La seva vídua, Zara Carr, ha emocionat els seus seguidors, recordant que quan va començar a sortir amb ell, Phillips la va presentar, de broma, com una membre de la reialesa i família d'Elisabet II: "He perdut un marit meravellós i el públic ha perdut a un gran showman". Descansi en pau.