"És molt estrany això d'avui". Aquesta ha estat la primera frase que ha dit Jordi Basté en començar a les deu del matí l'especial de Nadal a El món a RAC1 des del Palau de la Música.

baste especial palau

Jordi Basté (RAC1)

I tant que n'era d'estrany. Estrany, però necessari. L'habitual programa especial que es fa cada dia 24 de desembre a l'emissora ha tingut enguany una foto inesperada ara fa un any. El decorat era el mateix de sempre, però no la decoració. Un Palau de la Música buit. Cap cadira ocupada. Cap possibilitat de dir allò de El primer que arriba, el primer que seu. Aquest matí no s'ha assegut ningú ni hi havia cues. Tots els oients escoltant-ho o veient-ho des de casa a través de la web.

nadal rac1 espectadors

Especial Nadal a RAC1 (RAC1)

Per raons òbvies, el programa més emotiu de l'any ho ha estat més per culpa de la pandèmia. Però a RAC1 han volgut ser fidels a les tradicions i han emocionat amb els presentadors i diferents artistes actuant per primera i única vegada davant ningú. Molts dels que han passat (Els amics de les arts, Suu, Sidonie, Beth...) han reconegut que als inicis de les seves carreres, alguna vegada s'havien trobat amb auditoris de tres o quatre persones. Però la imatge impactant d'avui, mai. Per això ha estat encara més commovedor l'especial.

nadal rac1 espectadors buit

Especial Nadal a RAC1 (RAC1)

Totes les actuacions han tocat la fibra. Especialment emotiu ha estat escoltar en català l'andalús extriunfito Dave Zulueta interpretant La teva pell. Però el moment més commovedor de la matinal a RAC1 ha estat sens dubte quan ha aparegut Miki Núñez. No pel tema que ha cantat, que també, una cançó amb una forta càrrega emotiva, en presència de Marc Giró, Albert Om, Aleix Parisé o el propi Basté.

nadal rac1 espectadors miki

Especial Nadal a RAC1 (RAC1)

Després de sonar les últimes notes d'una cançó preciosa, Miki es trenca: "T'has emocionat, eh, malparit? Què ha passat?", li pregunta Basté amb carinyo. El de Terrassa explica perquè ha trencat a plorar"Res, que hi ha una persona que m'ha acompanyat des del principi, i marxa... per millor, eh? El Ramon". Intervé Basté: "Doncs visca la mare que el va parir, no? Plora el que et doni la gana i moltes felicitats". Un company de Musica Global, Ramon Montardit, emprèn un camí propi dins el sector. I Miki s'ha emocionat acomiadant-se. Aquí tens el moment:

Un programa especial. Un programa emocionant. Un programa necessari. Potser no hi ha hagut públic, però hi ha hagut més emoció a flor de pell que mai.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat