Els que ja tenim una edat recordaran que hi va haver un temps on una de les activitats més habituals dels nostres estius era quedar-nos plantats davant del televisor, passant la calor sense aire condicionat, i empassant-nos les sèries tronades i de dubtosa qualitat que feien per la tele. Sèries, però, que tenien un nosequè que et feia impossible apartar els ulls de la pantalla: Verano azul, El coche fantástico, Santa Bárbara, El gran héroe americano o la més estiuenca de totes Los vigilantes de la playa. Es va emetre 11 anys seguits, de 1989 a 2001 i a Catalunya es va poder veure a TVE i a Antena 3. Al voltant de David Hasselhoff com a gran pal de paller, ja podien anar canviant els i les socorristes que els fans continuaven hipnotitzats des que començava la careta d'entrada amb aquella sintonia inoblidable i aquelles càmeres lentes corrent per la platja amb el salvavides i els banyadors i biquinis vermells lluint a les platges de Califòrnia...

La sèrie va ser un trampolí per molts actors i actrius: Yasmine Bleeth, Pamela Anderson, Alexandra Paul, Carmen Electra, David Charvet, Jason Momoa, Dwayne Johnson o el nen, Jeremy Jackson. Han passat els anys, ells i ells han anat bufant espelmes, com és lògic, i el seu físic ha canviat, ja no són com els recordàvem. Començant per l'esmentat nen de la sèrie, que ara sembla que presenti Cuines i Joc de cartes, rèplica del nostre Marc Ribas:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baywatch (@baywatch_fans)

bsywatch ig
'Los vigilantes de la playa'

Més enllà dels intèrprets, dels actors que es dedicaven a això, la sèrie comptava amb un personatge molt estimat i d'una procedència particular. Parlem de Michael Newman. Aquest californià va fer de bomber i socorrista en la vida real durant més de 20 anys (guanyant fins i tot un prestigiós premi del gremi, el National Lifeguard Ironman Championship), i quan va arribar la sèrie, en un primer moment el van contractar com a consultor tècnic per donar-li veracitat i versemblança a les escenes, però va acabar convertint-se en part del repartiment pel seu carisma. Secundari imprescindible, amb el seu característic bigotet, després de la fama  va deixar la interpretació completament per dedicar-se al negoci immobiliari.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baywatch_TV (@baywatch_tv)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @hank_beefcake

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Newman (@newmiefish)

Però al 2011 tot va canviar. Una trista notícia li va fer canviar la seva manera de veure la vida. Perquè aquell any li van diagnosticar parkinson. Anys enrera havia tingut algun avís que va atribuir a fer anys, una petita tremolor a la mà. Però després de visitar el metge, va rebre la notícia: "Vaig trigar en adonar-me que hauria de reordenar la meva vida. Definitivament la meva vida canviaria. És complicat adonar-te que no podràs fer moltes de les coses amb els teus fills que pensaves que podries fer”. Actualment, Newman viu amb la seva dona, als 65 anys, en un barri residencial situat prop de Santa Monica i Oahu (Hawai), des d'on lluita contra la malaltia amb optimisme i sense defallir: "La piscina forma part del meu règim d'entrenament, juntament amb el paddlesurf i l'aixecament de peses. Ho faig sobretot a la costa nord d'Oahu, on he construït una casa. No em rendeixo, i el Parkinson és només un inconvenient fins ara”. Tota la força del món.