És de l'única cosa que es parla durant el cap de setmana al món del futbol. El partit d'ahir entre Atlètic de Madrid i Reial Madrid -on els blancs es van imposar per 1 a 2- ja portava cua des de dijous passat a la nit. Unes declaracions de Pedro Bravo a 'El Chiringuito de Jugones' en un esbronc amb Tomás Roncero en les quals acusava Vinicius Jr de "fer el mono" van donar peu a que molts internautes del voltant del globus terraqüi acusessin el tertulià de "racista". Ahir, Josep Pedrerol, no va titubejar i va ser contundent davant dels atacs que ha rebut en els últims dies. Ja en fred, va voler enviar un missatge a l'audiència... en portuguès.

Perquè arribés a tots els racons del món, en especial al Brasil, Pedrerol va mesurar molt bé el que volia dir. No li van sentar gens bé algunes de les injustes crítiques que li van arribar al seu programa i, per això, es va expressar amb rotunditat en un idioma conegut i parlat per més de 20 milions de persones. Traduïm: "L'expressió 'fer el mono' a Espanya vol dir 'fer el beneit'. No és cap comentari racista. Aquí cometem errors amb expressions inapropiades, però no racistes. Va ser malinterpretat, que continuï el ball", narrava el conductor català amb un bon accent.

Vídeo viral: "Espanya no és racista"

Ràpidament, el tall que va penjar 'El Chiringuito' va córrer com la pólvora a Twitter i va provocar, de nou, la reacció de multitud de seguidors del programa. Amb les 280.000 visites ja superades, múltiples van ser les reaccions al tall de Pedrerol. Mentre alguns l'aplaudien, d'altres se li tiraven a sobre. "Una disculpa a mitges no és una disculpa", li deia un tal José. Encara que nosaltres ens quedem amb les paraules de Josep, que juga a una altra lliga. "Hi ha voltors que sempre estan preparats per atacar. Amb frikis de les xarxes, no m'importa. Només m'importa que a Vini li molestés: Europa no és racista, hi ha racistes a Europa. Espanya no és racista, hi ha racistes a Espanya. Ancelotti porta més temps que tu i va dir l'altre dia que Espanya no és un país racista", concloïa el moderador. Impol·lut, vale?

Més d'1 milió en directe a Youtube

Aquest tall de Pedrerol no va ser l'únic vídeo que es va fer popular d'ahir de 'El Chringuito'. I és que la retransmissió en directe de l'Inside de 'El Chiringuito', on els contertulians reaccionaven en directe al derbi entre vikings i matalassers, ho va petar descaradament. La retransmissió íntegra va reunir 1.250.000 espectadors en directe, una xifra brutal, inassolible per qualsevol altre programa esportiu. Un internauta ho resumia molt bé a Twitter: "El poder mediàtic d'aquest paio és sorprenent. Pràcticament al món del futbol es parla de d'allò que ell vol, ja no només a nivell nacional. El més difícil és mantenir-se tants anys allà". Tota la raó.