El temps és el que té. És llei de vida que tots, anònims o ultra famosos, anem patint una sèrie de canvis físics a mida que anem fent anys. Però qui ha estat una icona, un referent en època jove, qui estava en milions de pòsters a les habitacions de nois i noies de tot arreu, és més susceptible de sorprendre de manera majúscula quan veus com ha canviat la seva fesomia i la seva silueta amb el pas del temps. Tot ha començat amb una pregunta llançada a les xarxes per part del periodista Josep Mª Ganyet. "Algú el reconeix?", emplaça els seus seguidors a no buscar a Google i intentar esbrinar qui s'amaga rera aquest tupè pèl-roig, aquesta mena de pijama gris, aquesta maleta vermella, aquesta bossa de tela i sobretot, aquest posat tan trepidant. Gairebé són millors les respostes que la mateixa foto, de fa dos anys, però recuperada ara:

Però aquesta mena de Tintín amb ressaca va ser, durant la dècada dels 70, una estrella interplanetària. Ell i la seva banda són, probablement, la banda de música punk més famosa del món. Van posar potes enlaire la Gran Bretanya i el seu estil era imitat per nombroses grups posteriors. Els Sex Pistols, uns mites, autors d'himnes com God save the queen:

Steve Jones, Paul Cook, Glen Matlock, després reemplaçat per Sid Vicious... i John Lydon, més conegut com Johnny Rotten. Ara Rotten té 63 anys, però quan es van formar els Sex Pistols en tenia 19 i era com tots el recordem:

johnny rotten

johnny rotten2

@ganyet

Potser God va salvar the Queen. El que està clar que no ha pogut salvar ni evitar Déu ha estat el pas del temps. I com diu el mateix autor de la juguesca a la xarxa, "Punk not dead! Només ha eixamplat la base".