Cada mesura, nova mesura, proposta o pensada dels governants amb relació a la pandèmia, potser està molt estudiada i té uns fonaments o una raó de ser. Però sovint, no ho sembla. Si més no, les decisions governamentals en temps de coronavirus venen acompanyades de moltes ombres. I qui s'encarrega de visibilitzar aquests contrasentits és, entre d'altres, Joel Joan.

joel joan taxi

Joel Joan (TV3)

L'actor, a qui de moment podem gaudir a Escape Room als teatres (fins a nova ordre), n'està, com molts dels seus col·legues de professió, tip de pagar sempre els plats trencats. El sector dels actors i les actrius és, sens dubte, dels més menystinguts i abandonats des de fa mesos. Els teatres i els cinemes van ser els que van tancar la paradeta abans que ningú. Després, els que van tornar a obrir-la els últims. Rodatges aturats, mesos d'incertesa i quan la cosa torna, més o menys, a anar fent, el toc de queda torna a suposar un cop dur. 

Finalment, el govern va decretar que en el cas dels teatres, es pugui tancar a les 22h i hi hagi un temps pel públic per tornar a casa, acreditant l'entrada de l'espectacle. Peccatta minuta. Però això no serveix per apaivagar els ànims de l'intèrpret català. L'autor i protagonista de l'excel·lent El crac, no considera, precisament, que els que manen siguin uns cracs. Tot el contrari. Perquè després d'indignar-se pels horaris del toc de queda, ara ha posat el crit al cel per una altra possibilitat que comença a circular: que hi hagi un confinament de caps de setmana. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, no descarta res: "Hem d’evitar com sigui el confinament total del mes de març, sempre que sanitàriament sigui possible. Hem d’explorar diferents escenaris i un escenari podria ser aquest". Joan, fart, ha tornat a esclatar:

Es pot fer pitjor?, es pregunta l'actor... Malauradament, la pandèmia va per llarg... Moltes decisions per prendre... Molts ens equivocaríem si Joel Joan no torna a indignar-se més d'hora que tard. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat