Fa un parell de dies, Joel Joan va deixar ben clar què en pensava del disc de La Marató d'enguany, destinat a recaptar fons per la lluita contra la pandèmia de coronavirus. Un objectiu encomiable. Però segons ell, no val tot. Per exemple, comptar amb el cantant Francisco, que canta en català una versió del My way. Un Francisco que ha dit pestes de Catalunya i l'independentisme.

francisco TV3

Francisco (TV3)

Joel Joan va deixar clar com ho veu: "Que es fotin el disc per on més mal els faci. Encara estan a temps de retirar l’individu aquest del disc. Ànims demòcrates. També hi ha la possibilitat de que la resta d’artistes reneguin del disc per incloure-hi un franquista, masclista i xenòfob". Des de La Marató i la CCMA es demana comprensió i indulgència per la presència del valencià en el disc. Algú, des de la xarxa, li escriu el mateix a Joan. Però ell, a mida que passen els dies, no és que canviï la seva opinió, sinó que la referma. I de quina manera.

joel joan ACN

Joel Joan (ACN)

Per si a algú no li ha quedat prou clar, Joan escriu tots els motius que li fan repudiar de Francisco, "una rata" i s'adreça a aquells que, segons ell, van mancats d'uns mínims de dignitat que es dediquen a anar amb el lliri a la mà:

Creiem que aquesta vegada, tots aquells que li insisteixen amb arguments de solidaritat o de donar volada a la llengua catalana, se n'hauran adonat definitivament que la integritat de Joan no es compra ni es ven.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat